FinansWatch

Minister forventer endeligt stop for andelsboligkonkurser

Mandag præsenterede erhvervsminister Brian Mikkelsen en ny aftale om andelsboliger, som ifølge ministeren endegyldigt vil sætte en stopper for de mange konkurser på andelsboligmarkedet. Det skriver Børsen.

Brian Mikkelsen Foto: PR

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kunne mandag - med et bredt flertal i Folketinget i ryggen - præsentere en ny aftale om andelsboliger. Over for Børsen giver ministeren udtryk for, at han har store forventninger til aftalen.

"Jeg tror ikke, at der er nogen andelsforeninger, der vil gå konkurs efter det her," siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Tiltaget indebærer blandt andet, at kræver en ejenfinansiering på minimum 5 pct., når man stifter en andelsboligforening. Og ifølge erhvervsministeren vil netop det tiltag være med til at dæmme op for de mange konkurser, som har indtruffet på andelsboligmarkedet i den senere tid.

Bankernes og realkredittens brancheorganisation, Finans Danmark, glæder sig ligeledes over den politiske aftale, skriver Børsen.

Andelsboliger erkender behov for øget kontrol

Ny politisk aftale om andelsboliger

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere