FinansWatch

Nu er der kundekroner på vej til Totalkredit-kunder

Ved næste termin i slutningen september kan de 725.000 Totalkredit-kunder se frem til at modtage de første rabatter på deres lån, skriver Finans.

Foto: Stine Bidstrup

Danske boligejere med lån i Totalkredit kan for første gang snart se frem til at få rabat ved terminsopkrævningen. Det skyldes, at den kundekronemodel, som Totalkredit/Nykredit annoncerede sidste år i forbindelse med de omstridte planer for en børsnotering og stigningen i bidragssatserne, endelig træder i kraft, skriver Finans.

Konkret sker det ved næste terminsbetaling i slutningen af september, hvor kunderne for hver 1 mio. kr. i lån modtager 250 kr. i rabat.

Grundlaget for Nykredits børsnotering får kritik

"I slutningen af næste måned kommer de første kundekroner til boligejere, der gennem deres pengeinstitut har lån hos os i Totalkredit. De kommer som en kvartalsvis rabat, der samlet svarer til, at der trækkes 0,1 procentpoint fra den årlige bidragssats. Konkret betyder det, at kunderne betaler 1.000 kr. mindre om året, hvis de har et lån på 1 mio. kr.," siger Camilla Holm, direktør i Totalkredit, til Finans.

Totalkredit sender i alt 150 mio. kr. retur til kunderne ved næste termin og samlet 600 mio. kr. over de næste fire kvartaler. Kundekrone-modellens rabat er foreløbig kun garanteret frem til og med 2. kvartal 2018.

Grundlaget for Nykredits børsnotering får kritik

Nykredit har 44 milliarder mere i kassen end loven kræver

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere