FinansWatch

Bidragsindtægterne fortsætter ned i Realkredit Danmark

På årsbasis er udlånet steget i Realkredit Danmark, men den stigende popularitet af fastforrentede lån lægger en dæmper på bidragsindtægterne.

Realkredit Danmark har offentliggjort regnskab for andet kvartal. | Foto: PR/Realkredit Danmark

Danskerne vælger i stigende grad fastforrentede lån, og derfor må Realkredit Danmark i andet kvartal konstatere, at bidragsindtægterne er faldet til 1462 mio. kr. fra 1476 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2020. Faldet sker på trods af, at realkreditudlånet er vokset til 803,2 mia. kr. fra 800,0 mia. kr. ved udgangen af juni sidste år.

"Lån med fast rente har genvundet deres position som den foretrukne låntype blandt boligejerne i Danmark. Dette gav, kombineret med at kunderne i stigende grad afdrager på deres lån, et mindre fald i bidragsindtægterne," skriver Realkredit Danmark i en pressemeddelelse.

De samlede indtægter blev opgjort til 1494 mio. kr., hvilket kan sammenlignes med 1550 mio. kr. i andet kvartal sidste år. Til gengæl voksede omkostningerne til 240 mio. kr. fra 193 mio. kr.

Nedskrivningerne på udlån blev opgjort til 49 mio. kr., mens de i andet kvartal sidste år til gengæld var en tilbageførsel på 235 mio. kr. Det skyldtes dengang, at realkreditselskabet havde taget en stor nedskrivning i første kvartal på 705 mio. kr., som man så justerede på i andet kvartal.

Nu er man dog tilbage på "et mere normalt niveau," lyder det i pressemeddelelsen.

Nettoresultatet lød derfor på 940 mio. kr. i andet kvartal af 2021 mod 1242 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år.

"Den hurtige genopretning af dansk økonomi samt beskæftigelsen betyder, at vi i første halvår 2021 har haft nedskrivninger på et normaliseret niveau. Udlånsaktiviteten har været tilfredsstillende i en usædvanlig periode, hvor der i dele af landet har været kraftige prisstigninger. Selvom der er usikkerhed om udviklingen i den kommende tid, så er det vores forventning, at prisstigningerne på boligmarkedet vil aftage, hvilket kan bidrage til at mindske risikoen for fartblindhed på boligmarkedet," siger adm. direktør Carsten Nøddebo i en pressemeddelelse.

Tilbageførsler pynter på Realkredit Danmarks andet kvartal  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs