FinansWatch

Realkredit Danmarks udlån falder for andet kvartal i træk

Også i andet kvartal faldt udlånet hos Danske Banks realkreditselskab. Det dækker ifølge direktør Carsten Nøddebo Rasmussen over et fald i udlånet til private, idet flere afdrager, og at der ikke er kommet så mange nye kunder til som normalt. Samtidig har en mindre konkurrent øget realkreditudlånet.

Carsten Nøddebo Rasmussen, adm. direktør for Realkredit Danmark. | Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

For andet kvartal i træk falder udlånet hos Danske Banks realkreditinstitut. Dermed er det samlede nominelle udlån faldet med 3,3 mia. kr. til 774,5 mia. kr. Renterne er dog faldet i kvartalet, og måler man på udlånet til dagsværdi, betyder kursstigningerne en stigning i lånet målt på dagsværdi.

"Vores nominelle udlån er faldet en smule. Ikke fordi vi har mistet mange kunder, men fordi afdragene stiger, og fordi vi ikke har fået så mange nye kunder, som vi plejer," udtaler Realkredit Danmarks adm. direktør, Carsten Nøddebo Rasmussen, i et skriftligt svar til FinansWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs