FinansWatch

Mens udfordringerne hober sig op: Danske landmænd sikrer renten i længere tid

I løbet af de seneste år har flere landmænd fastlåst renterne på deres realkreditlån i længere tid, ligesom flere afdrager. Det gør det pressede erhverv lidt mindre rentefølsomt. Landets største udlåner til landbruget kalder det dog "små tendenser" og ser gerne, at endnu flere landmænd binder renten i længere tid.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

De fleste bank- og realkreditregnskaber fra årets tredje kvartal indeholder bekymrende linjer om dansk landbrug med henvisning til sommerens tørke, lavere priser på svinekød og frygt for, at den afrikanske svinepest når Danmark.

Men fra landets tre største realkreditudlånere til dansk landbrug er der også en positiv tendens. Nemlig at landmændene har en længere rentebinding på deres realkreditlån. Og samtidig har lidt flere taget fat på at afdrage på deres lån. Spørgsmålet er så, om det er tilstrækkeligt til at gardere landmændene mod det pres, der kan ramme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs