FinansWatch

Realkredit: Udenlandske investorer har nok i én rating

Én rating er nok for langt de fleste udenlandske investorer i dansk realkredit. Sådan lyder det fra teamleder for danske obligationer hos Jyske Bank, Carsten Skødeberg.

Udenlandske investorer, der investerer i danske realkreditobligationer, er overordnet ligeglade med, om realkreditinstitutterne har to eller blot én kreditvurdering.

Sådan lyder konklusionen fra Carsten Skødeberg, teamleder for danske obligationer hos Jyske Bank.

Realkredit Danmarks brud med Moody’s fik ellers danske realkreditobligationer til at falde over en bred kam i fredags, da en række danske investorer solgte ud. Carsten Skødeberg har derfor ventet på udlandets reaktion med spænding, og i går eftermiddags var han klar til at fælde dom over situationen.

Intet panisk

”Der er ikke sket noget panisk. Det har været meget stille og roligt. Vi har talt med en del udenlandske kunder, der mente, det var overgjort, da generelt alle de danske realkreditobligationer fik klø. Nu har vi så handlet her mandag og tirsdag, og jeg vil sige, at Realkredit Danmarks obligationer bliver handlet til de samme priser som Nykredit,” siger Carsten Skødeberg og tilføjer:

”Langt de fleste mener, det er nok med én rating. Der er ganske få, der stiller krav om to ratings, og det var det, vi ikke rigtig vidste i fredags,” siger han.

Flere skilsmisser?

Realkredit Danmark bliver nu kun vurderet af S&P, der bliver betragtet som noget mildere i sin vurdering af dansk realkredit. Om reaktionen fra de udenlandske investorer vil få flere danske realkreditinstitutter til også at droppe Moody’s er endnu for tidligt at sige, siger Carsten Skødeberg.

”Det er jo kun gisninger, men der er ingen tvivl om, at S&P har et andet syn på dansk realkredit end Moody’s, fordi Moody’s er mere negativ. Vi ved, at S&P i ratingen af Realkredit Danmark har taget hensyn til, at der er rigtig mange flekslån og afdragsfrie lån,” siger han.

Realkredit Danmark er ratet med AAA hos S&P.

Realkreditkurser falder efter Moody's-fyring

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs