FinansWatch

Nina Smith skyder alternativ til børsnotering ned

Formanden for Forenet Kredit, Nina Smith, mener ikke, at en aktionærmodel som alternativ til en børsnotering af Nykredit reelt er en mulighed, skriver Økonomisk Ugebrev.

En løsning med en aktionærmodel som et alternativ til en børsnotering af Nykredit har ikke vundet indpas hos formand for Forenet Kredit, Nina Smith. Det skriver Økonomisk Ugebrev Finans/CFO.

Den alternative løsning blev fremlagt i sidste uge af Johannes Raaballe, lektor i økonomi ved Aarhus Universitet. Han mener, at Nykredits kommende børsnotering har en indbygget konflikt mellem aktionærer og realkreditkunder. Som Berlingske skrev, foreslog Johannes Raaballe i stedet en aktionærforeningsmodel, hvor realkreditlåntagerne tilbydes at købe aktier i Nykredit svarende til eksempelvis 1,5 pct. af det lånte beløb. På den måde får låntagerne et nedslag i den årlige bidragsprocent på 0,2 procentpoint, altså 2000 kr. per lånte million.

Nina Smith skriver i en mail til Økonomisk Ugebrev, at det vil være svært at implementere en sådan model i virkeligheden og inden for lovens rammer.

"Derudover giver modellen ikke Nykredit en fleksibel adgang til kapital, som er hele forudsætningen for denne diskussion, og som vi søger, fordi vi ønsker en ekstra forsikring for, at vi til enhver tid kan låne ud i hele landet. Den foreslåede model vil være stærkt uhensigtsmæssig i krisetider. Vi er enige i Nykredits vurdering i sagen. Altså kan man konkludere, at vi anser modellen for at være svært at implementere på lovlig vis – samt at den netop ikke giver fleksibel adgang til egenkapital, som er forudsætningen for hele diskussionen,” lyder det fra Nina Smith.

Ejerrepræsentant: Nykredit bør bruge børsnotering til at købe banker

Forsker foreslår alternativ til Nykredits børsnotering

Nina Smith: Alternativ til børsnotering er udenlandsk salg

Mystik om børsværdien af Nykredit

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere