FinansWatch

Nykredit-medlem vil have børsdrøftelser om bankkøb frem i lyset

Da Lars Henrik Hejlesen i foråret stillede op til repræsentantskabet hos Nykredit-ejeren Forenet Kredit, var det for at få Nykredit børsnoteret snarest. Nu er han i tvivl og mener desuden, at repræsentantskabets diskussioner om at bruge pengene til at købe banker for bør frem i lyset. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Da Lars Henrik Hejlesen tidligere på året blev valgt ind som nyt repræsentantskabsmedlem i Forenet Kredit – der tidligere hed Foreningen Nykredit – var det med en stålsat holdning om, at Nykredit skulle børsnoteres snarest. Men efter Nykredits seneste regnskab, der viste et rekordoverskud på 5,4 mia. kr. efter skat i første halvår, mener Lars Henrik Hejlesen nu, at en børsnotering måske slet ikke bliver nødvendig. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Til avisen siger Lars Henrik Hejlesen, at Nykredit tjener så mange penge nu, at det ser ud til, at realkreditkoncernen kan leve op til fremtidens kapitalkrav uden at få tilført kapital via en børsnotering. Samtidig peger han på, at der er usikkerhed om, hvornår Basel-kravene, der også har været et argument for børsnoteringen, træder i kraft. Ifølge Lars Henrik Hejlesen bør en børsnotering kun ske, hvis det er livsnødvendigt for Nykredits kapitalgrundlag. Desuden tilføjer han:

"Bag vores diskussioner om børsnotering gemmer der sig også motiver, som ikke kun har med at skaffe det nødvendige kapitalgrundlag at gøre, men også om ønsker om at kunne foretage opkøb af andre finansielle virksomheder ved for eksempel at styrke bankdelen af Nykredit. Det er legitime synspunkter, men de skal frem i åbent lys, så vi kan få en saglig drøftelse," siger Lars Henrik Hejlesen, der stillede op til repræsentantskabet på listen "Fælles Udvikling", der støttede op om en snarlig børsnotering af Nykredit.

Lars Henrik Hejlesen fortæller til avisen, at han ikke står alene med tvivlen om, hvorvidt en børsnotering er nødvendig. For nylig sagde Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer og ligeledes repræsentantskabsmedlem i Forenet Kredit, til erhvervsmediet Finans, at en børsnotering måske ikke er den rigtige løsning.

Medie: Nordea og Danske bank i "skønhedskonkurrence" om Nykredits børsdebut

Opgør om demokrati i Nykredit spøger igen

Finansforsker: Nykredits kapitalkravsforklaring holder ikke

Nykredit-chef afviser bankopkøb

Nykredit kan runde bundlinje på 10 mia. i 2017

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere