FinansWatch

Medie: Nordea og Danske bank i "skønhedskonkurrence" om Nykredits børsdebut

De to storbanker konkurrerer ifølge Berlingske Business om, hvem der skal hjælpe Nykredit på Børsen (Opdateret).

Foto: DIGE JENS

Der er milliarder af penge involveret i børsnoteringen af realkreditinstituttet Nykredit. Penge, som både Danske Bank og Nordea håber at få en portion af. Ifølge Berlingske Business’ kilder konkurrerer de to banker om Nykredits gunst – noget der i finanssektoren kaldes for en beauty contest. Det skriver Berlingske Business.

"Ifølge Berlingskes oplysninger tegner det til, at der skal være tre banker i toppen af konsortiet, de såkaldte Joint Global Coordinators, hvoraf der skal være to internationale og en større nordisk bank, sådan som det også var tilfældet med de to seneste store noteringer i Danmark, nemlig DONG Energy og Nets," skriver avisen, som ikke citerer de anonyme kilder direkte.

Afgørelsen på, hvem der vinder Nykredits gunst, ventes ifølge avisen at blive offentliggjort enten fredag eller mandag. Endvidere peger Berlingske Business på, at milliardnoteringen med al sandsynlighed vil finde sted i foråret – en analyse, som avisen drager ud fra, at realkreditinstituttet der har offentliggjort sit regnskab for 2017. Avisens kilder vurderer ydermere i en anden artikel, at Nykredit ved børsnoteringen kan få en markedsværdi på 75 mia. kr. og måske op mod 80 mia. kr. Mellem 17 og 21 pct. af aktierne forventes i første omgang udbudt til salg, lyder det videre.

Om den forestående børsentré har Børsen tidligere skrevet, at bankerne i Totalkredit-samarbejdet har en chance for at få en andel af milliardkagen, fordi partnerbankerne får lov til at sælge Nykredit-aktierne gennem deres filialer.

"Vi er meget glade for det gode samarbejde med vores partnere, og derfor vil det være naturligt at inddrage dem. Det er dog for tidligt at sige noget om, hvordan det arbejde struktureres," udtalte Jens Theil, pressechef i Nykredit, dengang til Børsen.

Nykredit-chef afviser bankopkøb

Nykredit vil have partnere med på notering

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere