FinansWatch

Børsnotering af Nykredit vil forgylde fond

Industriens Fond står til en milliardgevinst, hvis Nykredit bliver børsnoteret. Fondens formand vil dog først se prospektet, før man beslutter, om aktierne skal sælges. Det skriver Børsen.

Sten Scheibye, bestyrelsesformand for Industriens Fond. Foto: Novo/PR

Industriens Fond, der ejer 4,5 pct. af aktierne i Nykredit, står over for en gevinst, hvis realkreditgiganten efter planen bliver børsnoteret. Det skriver Børsen.

Fondens aktiepost er bogført til 811 mio. kr. i regnskabet for 2016, men opgjort til indre værdi ventes den at blive 3-4 mia. kr. værd efter en børsnotering. Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand for Industriens Fond vil først se prospektet fra Nykredit, før der tages beslutning om, hvorvidt aktieposten skal sælges, så fonden kan få frigjort milliarderne.

"Spørgsmålet er, hvad Nykredit stiller aktionærerne i udsigt med hensyn til udbytte. I øjeblikket har vi en aktiepost til en værdi af 3,5 mia. kr. liggende, som ikke giver udbytte, og som vi derfor heller ikke kan uddele af," siger Sten Scheibye til Børsen.

Industriens Fond fik aktierne i Nykredit i 1992 i forbindelse med fusionen mellem et datterselskab i Nykredit og IRF Industrifinansiering, som to år forinden havde fået overdraget udlånsaktiviteterne fra Industriens Fond.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere