FinansWatch

Medie: Nykredit-børsnotering kan give bidragsstigninger på op til 8 mia. kr. årligt

En analyse fra storbanken Barclays viser, at en børsnotering af Nykredit kan øge danskernes samlede bidragsbetalinger med otte mia. kr. årligt. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

/ritzau/Jens Dige
Nykredits planlagte børsnotering kan føre til generelle og store bidragforhøjelser, vurderer Barclays i en analyse, ifølge Økonomisk Ugebrev. Foto: /ritzau/Jens Dige

En børsnotering af Nykredit vil ifølge en analyse fra storbanken Barclays igangsætte en proces, hvor bidragssatserne på realkreditlån vil blive hævet markant. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Ifølge analysen vil en børsnotering af Nykredit betyde, at realkreditudbyderne vil kunne hæve bidragssatserne markant, fordi Nykredit hidtil har været ankeret, der har holdt bidragssatserne nede, fordi realkreditgiganten ikke skulle levere afkast til eksterne aktionærer.

Ifølge analysen skal Nykredit hæve bidragssatserne med yderligere 19 pct. oven i de forhøjelser, der kom sidste år, for at levere et afkast på egenkapitalen på 11 pct. før skat. Og hvis Nykredit hæver, vil de øvrige realkreditudbydere også gøre det, vurderer Barclays-analytikerne.

Ifølge Økonomisk Ugebrev viser det mest afdæmpede scenarie, at bidragssatserne vil stige med mindst 4 mia. kr. oven i de 22 mia. kr., som danskerne i dag årligt betaler i realkreditbidrag.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere