FinansWatch

Ugebrev: Myndigheder afviser at bekræfte børs-opfordring til Nykredit

Forleden fortalte bestyrelsesformanden i Foreningen Nykredit, at Nationalbanken og Finanstilsynet havde skrevet til Nykredit og opfordret til, at selskabet skulle gå på børsen. Det vil ingen af myndighederne dog bekræfte, skriver Økonomisk Ugebrev Opdateret.

/ritzau/Jens Dige
Foto: /ritzau/Jens Dige

(Opdatering: Efter offentliggørelsen af artiklen har Foreningen Nykredit indbragt artiklen i Økonomisk Ugebrev for Pressenævnet, da foreningen ikke mener, at den er retvisende. Den 23. juni har Pressenævnet kritiseret Økonomisk Ugebrev for udlægningen af Nina Smiths udtalelser, da et flertal i nævnet ikke mente, at formanden i radioudsendelsen gav udtryk for, at de to Nationalbanken og Finanstilsynet havde sendt breve til Nykredit. Et mindretal var dog uenig i vurderingen. Se kendelsen fra nævnet her.)

I fredags fortalte bestyrelsesformanden i Foreningen Nykredit, Nina Smith, i P1 Business, at Nationalbanken og Finanstilsynet havde skrevet til Nykredit og lagt op til, at selskabet burde gå på børsen. Men ifølge Økonomisk Ugebrev vil ingen af myndighederne bekræfte eksistensen af eventuelle breve.

I radioprogrammet blev Nina Smith spurgt om, hvorvidt Nationalbanken og Finanstilsynet havde sagt til Nykredit, at der burde ske en børsnotering, hvortil hun svarede, at ”de har begge to skrevet til os og sagt i medierne, at det er gavnligt, at store Sifi-institutter har adgang til kapitalmarkederne, ja.” Smith henviste herefter til, at Nykredit ikke er børsnoteret og derfor ikke har adgang til at skaffe kapital udover de penge, koncernen selv tjener.

Økonomisk Ugebrev har spurgt både Nationalbanken og Finanstilsynet, om de har sendt breve til Nykredit med en opfordring til en børsnotering, men det vil ingen af dem bekræfte eller i øvrigt kommentere. I stedet henviser Nationalbanken til en tale fra topchef Lars Rohde fra sidste forår, hvor han opfordrer til, at danske virksomheder generelt bør være velkapitaliserede, mens tilsynet henviser til en inspektionsredegørelse af Nykredit fra maj 2015 – altså lang tid før Nykredits udmeldte børsplaner. Generelt afviser tilsynet dog, at man kan stille krav om børsnoteringer.

Nina Smith og Foreningen Nykredit vil overfor ugebrevet ikke fremlægge de eventuelle breve omtalt radioprogrammet.

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere