FinansWatch

Oprørsgruppe anklager Nykredit-ledelse for manipulation af valgregler

De kommende valg til Nykredits øverste myndighed foregår ikke efter reglerne, fastslår en kritisk oprørsgruppe i bitter magtpkamp. Ifølge en ekspert kan valgresultatet blive dømt ugyldigt ved en domstol.

/ritzau/Jens Dige
Foto: /ritzau/Jens Dige

Nykredit overholder ikke selskabets egne regler i de vigtige valg, som er i gang til realkreditgigantens øverste myndighed, repræsentantskabet, der inden længe skal tage stilling til, om Nykredit skal børsnoteres. Det mener en fløj i repræsentantskabet ifølge Finans.

Stridens kerne er de fuldmagter, som kandidater kan have med til regionale valg til repræsentantskabet. Nykredits valgregler fastslår, at "ingen, der giver møde" kan benytte mere end seks fuldmagter. Ifølge Nykredits ledelse betyder det, at en direktør kan møde op med seks fuldmagter for hver juridisk enhed, han repræsenterer. Han har derfor 30 fuldmagter i ryggen, hvis han repræsenterer fem selskaber.

Den udlægning bestrider oprørerne, der mener, at det kan føre til retssager hos domstolene, hvis den fejlagtige tolkning af reglerne påvirker valgresultatet. De bakkes op af Søren Friis Hansen, professor i selskabsskat på CBS.

"Når der står 'ingen, der giver møde,' kan der i sagens natur kun være tale om fysiske personer, for en juridisk person kan ikke "give møde". Det kan ikke lade sig gøre. Derfor er reglen ret klar: Den fysiske person, der møder op, må kun benytte seks fuldmagter, også selv om han repræsenterer flere juridiske enheder," siger Søren Friis Hansen til Finans.

Medie: Bestyrelsen forsøger at holde oprørere ude af Nykredit

Kritikere: Nykredits fejlslagne bankeventyr årsag til børsnotering

Medie: Efter milliard-overskud i Nykredit: Børsnotering er ikke nødvendig

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere