FinansWatch

Medie: Efter milliard-overskud i Nykredit: Børsnotering er ikke nødvendig

Efter at Nykredit tirsdag leverede sit hidtil bedste koncernregnskab, vurderer eksperter, at realkreditkæmpen ikke behøver at gå på børsen for at kunne leve op til fremtidige kapitalkrav, vurderer eksperter. Det skriver Berlingske Business

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Efter et rekordresultat på 5,3 mia. kr. er Nykredits egentlige kernekapital oppe på 66 mia. kr. mod 60,5 mia. kr. i 2015. Men hvis Nykredit fortsætter den gode indtjening, kan selskabet sagens nå at opfylde de kommende kapitalkrav uden en børsnotering, vurderer to eksperter over for Berlingske Business.

"Vi ved ikke præcist, hvornår eventuelle krav bliver vedtaget, eller hvornår kravene skal være implementeret. Så det er ikke sikkert, at Nykredit behøver en børsnotering, Det virker bestemt ikke urealistisk, at Nykredit selv kan tjene pengene ind for at leve op til Basel-kravene og dermed komme på plads uden en børsnotering," siger Jesper Rangvid, professor ved Copenhagen Business School.

Lars Krull, seniorrådgiver ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, til avisen, at med de nuværende kendte krav har Nykredit ikke behov for at gå på børsen her og nu.

Både Lars Krull og Jesper Rangvid siger dog samtidig, at de mener, at en børsnotering af Nykredit er en god idé.

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs