FinansWatch

Forbund ærgerlig over fyringsrunde i Nykredit

Nykredit sagde i går farvel til 156 ansatte, men Finansforbundet havde håbet, at man i Nykredit efterhånden var nået dertil, hvor man ikke fyrer, hver gang der skal spares. Det skriver Børsen.

Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Nykredits fyring af 156 medarbejdere vækker ærgrelse i medarbejdes fagforbund, Finansforeningen. For Nykredit kunne leverer et overskud på 3,5 mia. kr. for årets første tre kvartaler, hvilket ikke gør forståelsen for fyringsrunden større i Finansforbundet.

Det skriver Børsen.

Formand for Finansforbundet Kent Petersen mener ikke, at fyringer er den rigtige vej at gå, så længe Nykredit ikke har en digital udvikling, der understøtter forretningen i det omfang, at man kan reducere medarbejdere. Ifølge ham handler det så ikke om at reducere medarbejdere i forhold til arbejdsopgaver, men udelukkende om at omkostningsreducere.

"Det er en super træls dag igen. På den ene side er jeg helt med på, at Nykredit er i en transformationsproces, og der er udfordringer, der skal håndteres, men jeg er rigtig ærgerlig over, at det er fyringshåndtaget, man griber til hver gang. Jeg havde håbet, at vi snart var kommet dertil, hvor vi ikke skulle blive ved med at se ind i fyringer," siger Kent Petersen til Børsen.

Ifølge Michael Rasmussen, adm. direktør i Nykredit, er beslutningen om fyringerne sket i forlængelse af Nykredits arbejde de seneste år på skabe en mere effektiv organisation, og at det er et grundvilkår at se på, hvordan man kan drive virksomheden med færrest muligt omkostinger.

Nykredit fyrer 156 i dag

Realkredittens nettogebyrer til banker steg 20 pct. i første halvår 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs