FinansWatch

Nykredit har indført negative renter ad bagdøren

Nykredit giver en indlånsrente på minus 0,5 pct. til tidligere FIH-kunder, der ikke opretter en konto i Nykredit Bank. Bankens egne kunder risikerer ikke negative renter.

Danske banker har igen og igen forsikret, at private kunder ikke skal betale for at sætte penge i banken. Men en mindre gruppe tidligere FIH Bank-kunder er alligevel endt med negativ rente på minus 0,5 pct. på deres indlånskonto efter at være blevet overtaget af Nykredit Bank.

Det skriver Finans.

Nykredit Bank vil ikke fortælle, hvor mange tidligere FIH-kunder, der betaler negativ rente. Banken ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i en mail til Finans, at bankens egne privatkunder aktuelt ikke risikerer at skulle betale for deres indlån.

"Vi har overtaget en række kunder fra FIH Bank, som har en tidsbegrænset højrentekonto på de vilkår, der gjaldt, da de oprettede kontoen i FIH Bank. Når den konto udløber, tilbyder vi alle kunder at få en mere attraktiv konto i Nykredit. Ønsker en kunde ikke det, fortsætter man med at være kunde på de betingelser, man i sin tid har aftalt med FIH bank," skriver Henrik Rasmussen, bankdirektør og direktør for Retail i Nykredit, til Finans.

I marts i år overtog Nykredit nogle tusinde højrentekonto-kunder fra FIH og har altså fastholdt overgangen til negativ rente, når bindingsperioden på højrentekontoen udløber.

Nykredit-boss afviser planer om opkøb af banker

Nykredit håber at få solgt hovedsæder inden børsnotering

Deutsche Bank ser Nykredit-børsnotering bane vej for højere bidragssatser

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere