FinansWatch

Nykredit forbereder nye kundeprogrammer og realkreditpriser

Nykredit vil inden for en overskuelig fremtid lancere nye kundeprogrammer og ændre prisstrukturen. Målet er at få flere bankkunder og lån, der ikke skal refinansieres så ofte.

(rettet kl. 14.32 i femte afsnit)

Nykredit er i fuld gang med at lave nye programmer, der skal gøre koncernen mere attraktiv for boligejere, lige som der er nye priser på vej for bidragssatserne på realkreditlån.

Det kunne koncernchef Michael Rasmussen fortælle ved præsentationen af koncernens halvårsregnskab. Han ville dog ikke fortælle, præcis hvornår de nye produkter og priser bliver meldt ud.

"Vores fokus er at få boligejere som helkunder i stedet for alene at have deres realkreditlån, samt at udvikle vores partnerskab med Totalkredit-partnerne," siger Michael Rasmussen, der oplyser, at en af grundene til at nyhederne ikke bliver meldt klart ud nu er, at bankerne i Totalkredit-samarbejdet først skal tages i ed.

Men i store træk kunne Michael Rasmussen "ikke udelukke" at Nykredit vil ændre prisstrukturen på realkreditlån, så kunderne får et klart incitament til at vælge lån med længere refinansieringsperioder og afdrag. Samtidig vil Nykredit dog også, længe efter konkurrenterne, lancere et nyt CITA-baseret realkreditlån, som han lover vil blive markedets billigeste, og billigere end et et-årigt rentetilpasningslån.

Michael Rasmusen ville heller "ikke udelukke" at der kan blive ændret i de formidlingsprovisioner, som Totalkredit-bankerne løbende modtager, med henblik på at at gøre det mere attraktivt for bankerne at få deres kunder til at vælge de realkreditlån, som Nykredit helst vil sælge.

Nykredits topchef afviser ikke, at målet med prisændringerne er, at Nykredit skal tjene flere penge. Men han understreger samtidig, at det også er et mål med prisændringerne at tilskynde kunderne til at vælge realkreditprodukter, der også fremover kan sikre dansk realkredits stærke omdømme, især blandt institutionelle udenlandske investorer.

Michael Rasmusen fortalte også, at Nykredit senere i år vil lancere et helkundekoncept, som blandt andet ventes at omfatte et kundeprogram, der skal gøre det mere attraktivt for boligejere at samle deres bank- og realkreditforretninger hos Nykredit. Han fortalte dog også, at programmet ikke er på plads endnu, og at det blandt andet skyldes at der også skal komme input fra den kommende chef for detailområdet, Ander Jensen, der begynder 1. oktober.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs