FinansWatch

Totalkredit: 1,5-procentslån snublende tæt på at genåbne

Potentielle boligkøbere kan meget vel få glæde af kursfald på obligationerne, lyder vurderingen fra Totalkredit.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Statsobligationsrenterne har været stigende på det seneste, og det smitter af på realkreditrenterne, så 1,5-procentlånet med afdrag er snublende tæt på at genåbne.

Det skriver Totalkredits chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard, der vurderer, at det vil være en god nyhed for mange boligkøbere.

I løbet af i dag er kursen faldet, og den ligger marginalt over 100, der er grænsen for, om et lån med fast rente er åbent eller lukket for tilbud til boligejere og boligkøbere, forklarer chefanalytikeren, der vurderer, at lånet kan genåbne i løbet af de næste dage, hvis kursfaldet fortsætter.

En genåbning af 1,5-procentslånet er ifølge chefanalytikeren godt nyt for potentielle boligkøbere, der ønsker et boliglån med fast rente og afdrag, da de vil kunne få et lån næsten uden kurstab.

Det er godt nyt for boligkøberne, der så kan få næsten lige så mange penge i hånden til boligkøbet, som de kommer til at skylde i banken.

"Det er dog ikke entydigt, at alle bør vælge at minimere kurstabet," vurderer Sune Malthe-Thagaard, der fortsætter:

"Har du som boligkøbere eller boligejer, der omlægger dit lån, en meget lang tidshorisont, kan det for nogle godt betale sig stadig at vælge lånet med den lave rente på 1 procent. Det skyldes, at du betaler en lavere rente løbende igennem årene."

Frem til en låneperiode på 10 år går det omtrent op med et lån på 1,5 pct., og herefter scorer boligkøberen en gevinst ved at have 1-procentslånet, vurderer chefanalytikeren.

Renterne på både stats- og realkreditobligationer er steget på det seneste, og de fik tirsdag endnu et løft efter at nye inflationstal for euroområdet, viste den største stigning siden 2011.

Laveste konverteringsaktivitet i fem år 

Virksomheder benytter sig i stigende grad af lån med fast rente 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs