FinansWatch

Nykredit forventer flere tiltag med partnerbankerne i 2021

Samarbejdet med partnerbankerne i Totalkredit skal tages et nøk op i det kommende år. Det siger Nykredits adm. direktør, Michael Rasmussen, der løfter lidt af sløret for sine tanker om, hvilken vej Nykredit gerne vil gå.

Michael Rasmussen, adm. direktør i Nykredit, siger til FinansWatch, at partnerbankernes tilfredshed aldrig har været højere end den er nu. | Foto: Lars Krabbe/ERH

Det er gået stærkt med at udvide samarbejdet mellem Nykredit og bankerne, der er med i Totalkredit-partnerskabet. Paletten af lån er blevet udvidet, Nykredit har købt sig ind i Sparinvest, og koncernen er også gået ind i både Nærpension og Privatsikring.

Nykredit er dog langt fra færdig med at udbygge samarbejdet med Totalkredit-partnerne, fortæller adm. direktør Michael Rasmussen.

"Jeg synes, der er mange muligheder for at udvide samarbejdet. Det er vigtigt for os, at det er nogle områder, som er ønskede og gavnlige for alle," siger han.

Nykredits samarbejde med partnerbankerne strækker sig allerede nu over de fleste aspekter af boligfinansiering - lige fra selve realkreditlånet til Fælles Vurdering, hvor det i dag er Totalkredits vurderingsspecialister, som estimerer privatkunders boliger på vegne af partnerbankerne.

Længere tilbage i værdikædenn

Derudover dækker det også både pension, forsikring og investeringsområdet. Men fremover vil Michael Rasmussen se på andre områder.

"Hvis vi kan hjælpe vores partnere til at få større, kritisk masse, så skal vi nok tilbage i værdikæden. Der er absolut nogle muligheder på produktsiden og på det digitale, men også på reguleringssiden," siger han og uddyber:

"Vi bruger alle sammen mange kræfter på at leve op til regler og compliance, og det kunne også godt være, at der var nogle skalafordele, hvor vi kan bidrage, ligesom vi gør i Privatsikring."

Her henviser han til, at Nykredit i efteråret gik ind i et forsikringssamarbejde med Codan, Spar Nord og 32 banker, som alle er med i Lopi-samarbejdet.

Skala i aftalerne

Adm. direktør i Codan, Christian Baltzer, sagde dengang til FinansWatch, at han forventede markant vækst i Privatsikring efter Nykredits indtræden.

Michael Rasmussen peger på netop skalafordelen som en nøgle til de samarbejder, Nykredit indgår.

"I og med at vi går ind i det samarbejde, så tilfører vi jo både vores partnere noget mere skala og en bedre aftale, og vi får jo også glæde af deres skala og får en bedre aftale," siger han.

Han peger ikke på, hvad der konkret kan komme på tale, men han forventer, at der vil være nogle nye forslag til partnerskaber i løbet af 2021.

"Det er noget, vi drøfter løbende. Jeg forestiller mig også, der kommer nye tiltag i indeværende år," siger han.

Totalkredit samarbejder med cirka 50 banker, der er fordelt over hele landet.

Nykredit forventer gavn af langsigtet udvikling på lånemarkedet

Nykredit forventer at levere "meget stor del" af finansieringen til enormt infrastrukturprojekt

Lavere aktivitet får Nykredit til at forvente lavere resultater i 2021

Overskuddet dykker i Nykredit Bank

Nykredit har fremgang i kerneforretningen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs