FinansWatch

Forenet Kredit sender 200 mio. kr. mod grøn omstilling

Det skal være lettere for kunder i Nykredit og Totalkredit at træffe grønne og bæredygtige beslutninger. Derfor har repræsentantskabet i Nykredit-ejeren Forenet Kredit besluttet at sende 200 mio. kr. i omløb til gavn for kundernes grønne omstilling.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Kunderne i Nykredit og Totalkredit skal hjælpes med at træffe grønne og bæredygtige løsninger, og det skal ske ved hjælp af en håndsrækning på 200 mio. kr. fra Forenet Kredit, der ejer knap 79 pct. af koncernen.

Torsdag vedtog repræsentantskabet i Forenet Kredit en ny klimastrategi, hvor de 200 mio. kr. spiller en central rolle, men det er op til Nykredit og Totalkredit at finde ud af, hvordan pengene bedst kommer til sin ret.

"Når vi giver så stort et tilskud, skal det gøre en forskel for både kunderne og klimaet. Jeg håber, at kunderne kommer til at mærke og gøre brug af rabatterne, så vi sammen kan opnå resultater til gavn for klimaet. Effekten kommer til at afhænge af, hvordan kunderne tager imod det," siger formand for Forenet Kredit Nina Smith i en pressemeddelelse.

Hun peger på, at indsatsen ikke skal ses som velgørenhed, men at det giver Nykredit/Totalkredit-koncernen mulighed for at gøre det billigere og lettere for kunderne at vælge grønt.  

"Den grønne omstilling handler ikke bare om at slukke lyset, når vi går hjem. Vi sætter nu handling bag vores ønske om, at vi kan drive en forandring sammen med kunderne. Sammen har vi et kæmpe potentiale for at gøre en forskel for klimaet – som samtidig er til gavn for kunderne selv," lyder det fra Nina Smith.  

Forenet Kredit får i høj grad sin midler fra udbyttebetalinger fra Nykredit, men som følge af Finanstilsynets opfordring til den finansielle sektor om at holde på pengene under coronakrisen, kommer der ingen midler for i år. 

Alligevel har foreningen meldt at rabatordningerne Kundekroner og Erhvervskroner kører frem mod 2021, og derfor kan kunder i Nykredit og Totalkredit fortsat se frem til at modtage 1500 kr. pr. lånt mio. kr. i 2021.

 

Forenet Kredits formand nægter at modtage ny lønstigning  

Mere fra FinansWatch

Nykredit betaler erstatning til swapkunder

Der blæser nye vinde hos Nykredit, når det kommer til en lang række kunder med en renteswap. Finanskoncernen udbetaler erstatning til kunderne for de tab, som Nykredit selv har påført dem.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs