FinansWatch

Konverteringsbølge sender Totalkredit foran konkurrenterne

Totalkredit øgede første halvår sit udlån til private med 28 mia. kr., mens Realkredit Danmark gik tilbage.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Danmarkshistoriens største konverteringsbølge i bankverdenen har sendt tusindvis af kunder over i Totalkredit-familien, der stormer frem, mens konkurrenterne samlet står stille.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Nykredits datterselskab Totalkredit, der er de mindre og mellemstore bankers samarbejdspartner på realkreditlån, øgede sit udlån til privatkunder med 28 mia. kr. i årets første halvår.

Det skal ses i forhold til, at hovedkonkurrenten Realkredit Danmark fra Danske Bank gik 4 mia. kr. tilbage, mens den anden store konkurrent Nordea Kredit voksede 2 mia. kr. Jyske Banks tal offentliggøres tirsdag og ventes ifølge Jyllands-Posten Erhverv at vise en beskeden fremgang.

Den positive udvikling for Totalkredit er ikke overraskende for konsulenthuset Voxmeter, der hver uge spørger mere end 1000 danskere om deres holdninger til finanssektoren.

"Der er i højere grad tale om et fravalg af Danske Bank og Nordea end et tilvalg af Totalkredit. Mange har ønsket at forlade de to store banker og er skiftet til en lokalbank, som har et samarbejde med Totalkredit. Når der så er en naturlig anledning til at flytte realkreditlånet eksempelvis i forbindelse med en refinansiering, rykker de lånet til Totalkredit," siger Christian Stjer, administrerende direktør i Voxmeter, til Jyllands-Posten Erhverv.

Frem til den 1. august blev konverteringsbølgen mellem bankerne afsluttet med låneomlægninger for cirka 180 mia. kr., skriver avisen.

Øget realkreditudlån styrker indtjeningen på andre områder hos landets største boligudlåner 

Nedskrivningerne er tredoblet i Nykredits bankforretning

Fremgang til Nykredit, men lave renter øger usikkerhed for resten af året 

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs