FinansWatch

Nykredit-formand giver fuld opbakning til Tonny Thierry Andersen

Nykredits bestyrelsesformand udtaler, at man har tillid til koncerndirektionsmedlem Tonny Thierry Andersen i forlængelse af Danske Bank-sagen om for høje gebyrer. Man afventer dog en fit & proper-godkendelse fra tilsynet.

Tonny Thierry Andersen Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO

Nykredit har tillid til koncerndirektionsmedlem Tonny Thierry Andersen, der har ansvar for bankområdet. Det udtaler bestyrelsesformand for Nykredit, Steffen Kragh, i en meddelelse til FinansWatch.

Udtalelsen kommer i forlængelse af, at Danske Banks bestyrelse mandag valgte at afskedige direktionsmedlem og tidligere midlertidig topchef, Jesper Nielsen, på grund af en sag om for høje gebyrer i et investeringsprodukt.

Tonny Thierry Andersen var i perioden, hvor priserne blev hævet på produktet Flexinvest Fri, chef for Wealth Management i Danske Bank, hvor produktet hører under.

"Vi har ikke kommentarer til salget af produkter hos Danske Bank, hvor Tonny Thierry Andersen var direktør indtil april 2018. Vi har tillid til Tonny Thierry Andersen, der netop er tiltrådt som koncerndirektør hos Nykredit den 1. juni," udtaler Steffen Kragh i en skriftlig kommentar til FinansWatch.

Han udtaler videre, at Tonny Thierry Andersen er blevet fit & proper-godkendt som bestyrelsesmedlem i Nykredit Bank, mens man afventer godkendelsen i forhold til hans stilling som koncerndirektør i Nykredit Realkredit A/S.

"Samtidig imødeser vi Tonny Thierry Andersens nærmere redegørelse," udtaler Steffen Kragh.

Problemet med Flexinvest Fri har været, at Danske Bank har anbefalet det til en række kunder, selvom banken selv forventede, at kunderne ville tabe penge på det.

Ifølge fungerende erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har Danske Bank begået lovbrud i sådan en grad, at Bagmandspolitiet nu er gået ind i sagen.

Formand efter fyring i Danske Bank: "Som bestyrelse kan vi kun forholde os til dem, der er i banken nu"

Den vellidte vikar fik sin egen møgsag efter hel karriere i Danske Bank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere