FinansWatch

Totalkredit ser en konverteringsbølge under opsejling

Vi begynder ret tydeligt at kunne se konturerne af en forestående konverteringsbølge," siger Totalkredits chefanalytiker, Jeppe Juul Borre.

Foto: Stine Bidstrup

Der tegner sig et billede af en forestående konverteringsbølge. Det mener Totalkredits chefanalytiker, Jeppe Juul Borre, efter at nye tal fra realkreditinstitutterne har vist, at der foreløbigt er indfriet fastforrentede lån for knap 13 mia. kr. frem mod fristens udløb ved udgangen af juli.

Det er mere end dobbelt så meget sammenlignet med samme tidspunkt op til opsigelsesfristen i april, der var den første af i alt fire opsigelsesfrister i 2019. Her endte der mere at blive indfriet lån for omkring 100 mia. kr., hvilket var den største konverteringsbølge siden 2015.

"Vi begynder ret tydeligt at kunne se konturerne af en forestående konverteringsbølge, hvor boligejere har frist ved udgangen af juli," lyder det i en kommentar.

"Vi kan konstatere, at bølgen har over dobbelt så meget fart på som for tre måneder siden, og med de nuværende kursniveauer ser vi også et hovedscenarie i dobbelt op på de samlede indfrielser, når fristen lyder om halvanden måneds tid. Med kursstigningen i juni på 1 pct.-lånet opjusterer vi vores forventning til konverteringsbølgen til lige i underkanten af 200 mia. kr.," skriver han.

I april var det 1,5 pct.-lånet, der i høj grad blev konverteret til. Siden er renterne dog faldet yderligere, og det er derfor 1 pct.-lånet, som boligejerne ifølge chefanalytikeren nu kaster deres kærlighed på - og det kan meget vel komme fra dem med en rente på 2 pct. eller højere på nuværende lån.

"Med et 1 pct.-lån aktuelt tæt på 99, så falder ydelsen i forbindelse med en låneomlægning fra 2 pct. til 1 pct. med afdrag med cirka 200 kr. om måneden efter skat pr. mio. Samtidig stiger afdraget med omkring 450 kr., og omkostninger er tjent hjem på godt halvandet år. Skal kurstabet også tjenes hjem, går der samlet lige knap 4 år," vurderer Jeppe Juul Borre.

Nyt lavpunkt i renter på realkreditten kan være på vej 

Boliglån med kortere løbetid vinder frem 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs