FinansWatch

Nykredit-ejer skyder penge i forskning for at løse stort låneproblem i yderområder

Nykredits storaktionær føler et ansvar for at løse problemerne med få boliglån i landdistrikterne. Det siger Nina Smith, formand for Forenet Kredit, som har skudt over halvanden mio. kr. i nyt forskningsprojekt på området. Hun afviser dog på forhånd at ændre på et af den danske realkredits grundprincipper.

Nina Smith er professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet og siden 2016 har hun været formand for Fornet Kredit. Før dette var nu næstformand i otte år. | Foto: ritzau/Thomas Borberg

Når Nina Smith, formand for Nykredits storaktionær Forenet Kredit, cykler rundt nær bopælen på Djursland, oplever hun en af de største udfordringer for det danske boligmarked ved nærsyn.

De senere års affolkning af danske landsbyer har nemlig betydet, at landets banker og realkreditselskaber tøver med at låne penge til boliger i landdistrikterne. Ganske enkelt på grund af risikoen for at det kan være svært at sælge boligen igen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs