FinansWatch

Finanstilsynets formand godkendte fonde på særskilt møde

Finanstilsynets formand, David Lando, var med til at oprette fonde, som Morgan Stanley sandsynligvis ville bruge til spekulering i udbytteskat, på et møde, hvor godkendelsen var eneste punkt på dagsordenen. Tilsynsformanden afviser dog, at han nogensinde gav fondene en endelig blåstempling.

David Lando, formand for Finanstilsynet | Foto: CBS

Bestyrelsen i Kapitalforeningen Investin Pro besluttede at oprette de fonde, som Morgan Stanley sandsynligvis skulle bruge til spekulation i udbytteskat, på et møde, hvor oprettelsen af fondene var eneste punkt på dagsordenen. Af referatet fra bestyrelsesmødet fremgår det, at nuværende formand i Finanstilsynet, David Lando, der dengang sad i bestyrelsen for foreningen, der blev administreret af Nykredit, deltog i mødet. David Lando afviser dog at have blåstemplet fondene. Det skriver Børsen.

"Fondene var endog meget langt fra at blive til noget. Bestyrelsen skal godkende det fulde aftalekompleks (såsom aftaler med porteføljeforvalter og depotbank), som kræves for at få fondene startet op. Bestyrelsen fik at vide, at der også skulle udarbejdes prospekter," skriver David Lando til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs