FinansWatch

Bestyrelse i udbyttefond fastholder uvidenhed

Der er endnu ikke fundet beviser, der peger på, at Finanstilsynets formand, professor David Lando, og professor Jesper Lau Hansen var bekendte med, at de sad i bestyrelsen for en fond, der spekulerede i udbytteskat. Det skriver Børsen.

Finanstilsynets formand, David Lando, sad i bestyrelsen for kapitalforeningen Investin Pro fra 2005 til 2011. | Foto: CBS

Selvom Nykredit mandag oplyste til Børsen, at en foreløbig gennemgang viser, at fem til ti ansatte i Nykredit vidste, at formålet med en af fondene, som Nordea investerede i, i Kapitalforeningen Investin Pro var at spekulere i udbytteskat, så fastholder bestyrelsen for kapitalforeningen, at den var uvidende herom. Det skriver Børsen.

Ifølge Nykredits pressechef Jens Theil er man i gang med en grundig gennemgang, men foreløbig er der intet i protokollater eller referater, der viser, at bestyrelsen var orienteret. Og efter oplysningerne om, at flere ansatte i Nykredit kendte fondens egentlige formål, holder Finanstilsynets formand, David Lando, der sad i bestyrelsen for Investin Pro fra 2005 til 2011, sit tidligere udsagn om, at han ikke viste, at fonden spekulerede i udbytteskat.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs