"Reklameguru" skal få realkreditkunder til stemmeurnerne i Forenet Kredit

Ejeren bag Nykredit har hyret et kontroversielt reklamebureau til kampagne, der skal oplyse om mulighederne for at deltage i foreningsdemokratiet. Det skriver Altinget. (Opdateret)
Forenet Kredit har hyret det samme reklamebureau, som stod bag Danske Banks stærkt udskældte reklamekampagne New Normal Standards - New Normal. | Foto: Danske Bank
Forenet Kredit har hyret det samme reklamebureau, som stod bag Danske Banks stærkt udskældte reklamekampagne New Normal Standards - New Normal. | Foto: Danske Bank
THOMAS BO CHRISTENSEN OG DAVID BENTOW

(Opdateret med yderligere oplysninger om Mensch fra tredje afsnit.)

Det er svært at få realkreditkunderne til stemmeurnerne, når der er valg til repræsentantskabet hos Forenet Kredit. Det har hovedejeren af realkreditselskabet Nykredit erfaret. Derfor iværksætter foreningen nu en større reklamekampagne for at gøre synliggøre stemmemulighederne. Det skriver Altinget.

Forenet Kredit har hyret reklamebureauet Mensch med "reklameguru Frederik Preisler i spidsen," som Altinget skriver. Desuden vil foreningen øge synligheden ved forskellige forskningsprojekter, ligesom en "lille fond" skal støtte lokale projekter efter et formål, som endnu ikke er defineret præcist.

Mensch har tidligere arbejdet for finansielle virksomheder. Det var blandt andet Frederik Preisler og Mensch, der i 2012 stod bag den massive Danske Bank-reklamekampagne "New Standards - New Normal", hvor banken forsøgte at skabe et nyt omdømme.

Kampagnen blev en af de mest kontroversielle og udskældte markedsføringsøvelser i dansk finanshistorie, og banken fik sammen med reklamebureauet massiv kritik fra stort set alle sider for at gennemføre en kampagne, som fuldstændigt tog fejl af folkestemningen.

"Vi er jo godt klar over, at der aldrig bliver en stemmedeltagelse som til et folketingsvalg. Mange er tilfredse med, at de har et lån, og det er så det. Og det forstår vi godt. Men vi vil gerne have et mere levende foreningsdemokrati, hvor flere er aktive og deltager," siger Nina Smith, formand i Forenet Kredit, til Altinget.

Omstridt vedtægtsændring lurer i kulissen hos Nykredit-ejer

Nykredit vil have flere landbrugskunder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også