FinansWatch

Formand for Nykredit-ejer forudser kampvalg

Mandag udskrives der valg til repræsentantskabet i realkreditkæmpens hovedejer, og formand Nina Smith forventer, at det ender i kampvalg, skriver Børsen.

Foto: ritzau/Thomas Borberg

Der er lagt op til kampvalg, når der skal findes nye medlemmer til repræsentantskabet i hovedejeren bag Nykredit. Det siger formand for Forenet Kredit, Nina Smith, til Børsen.

For selv om Nykredit har droppet de tidligere så kontroversielle planer om en børsnotering efter indlemmelsen af en stribe pensionsselskaber i ejerkredsen i slutningen af sidste år, så forudser formanden alligevel stor interesse for at stille op.

"Jeg tror da, at det kommer til at være kampvalg. Det er godt, hvis mange vil stille op, og vi kommer til at diskutere, hvad vi vil med vores forening i fremtiden," udtaler Nina Smith, der ikke selv er på valg i år, til avisen.

De seneste to år har der ifølge Børsen været kampvalg. Det er endnu for tidligt at sige, hvor mange kandidater, der stiller op til valget i år, som finder sted i København, Nordsjælland samt Vestjylland.

Forsiden lige nu

Banker lagde godt 200 mio mere i datacentral

De 22 banker, der er på datacentralen BEC, øgede deres it-omkostninger betydeligt i 2017. Datacentralens omsætning steg således med 216 mio. kr. Pengene er blandt andet gået til kraftigt stigende udviklingsomkostninger til compliance, står der i årsrapporten.

Ny bankfusion vækker ærgerlige minder for Spar Nord-chef

Spar Nords topchef kalder den foreslåede fusion mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank for et "interessant alternativ" til en Jyske Bank-overtagelse. Han afviser dog, at han glæder sig over, at det måske denne gang er Anders Dam og Co., der bliver slået på målstregen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere