FinansWatch

Fortsat usikkerhed om Nykredits priser

Nykredit vil hæve priserne, men kunderne aner fortsat ikke hvornår eller hvor meget. Konkurrrencemyndighederne venter inden årets udgang at tage stilling til, om Nykredit kan hæve bidragene bredt.

Foto: Fotograf Carsten Andersen

Såvel Nykredit som Totalkredit ønsker at hæve priserne.

Nykredits private kunder aner på femte måned ikke, om de skal betale mere for deres realkreditlån. Realkreditgiganten ønsker at hæve bidragssatsen i en verden med kapitalmangel og stigende krav fra myndighederne. Men det er fortsat uklart, hvor mange kunder, der skal grave dybere i tegnebogen.

Nykredit fortalte i juni, at man ville indføre en flertrins-raket, som bl.a. indebar, at nye privatkunder i løbet af 1. halvår 2012 ville få lån via Totalkredit. Samtidig ville priserne i Totalkredit stige - mest for afdragsfri lån - og der ville komme tolagsbelåning. Men siden har offentligheden ikke hørt noget.

"Jeg kan godt forstå, at folk er forvirrede. Men vi arbejder stadig på en løsning, hvor vi fra engang i 1. halvår 2012 begynder at udstede nye lån via Totalkredit og forhøjer bidragssatserne i Totalkredit. Det vil i første omgang ikke betyde noget for Nykredits nuværende kunder. De har indtil videre de bidragssatser, de hele tiden har haft," siger koncerndirektør Kim Duus, Nykredit.

Det betyder, at eksempelvis et etårigt rentetilpasningslån, der rentetilpasses en gang om året, ikke flyttes til Totalkredit i forbindelse med rentetilpasningen, men bliver i Nykredit til den lave bidragssats. Det er kun ved omlægning af lån, at de nuværende kunder vil stige i bidrag.

Og dog. For nye kunders lån via Totalkredit kommer udelukkende, fordi konkurrencemyndighederne i december 2010 afviste at lade Nykredit hæve bidragene for alle privatkunder fra 0,5 til 0,6 pct. Afvisningen skyldes Nykredits løfter i forbindelse med købet af Totalkredit i 2003.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs