FinansWatch

Nykredit: Vi drikker gerne kaffe med EDC

Nykredit drikker gerne en kop kaffe med EDC Mæglerne, efter ejendomsmæglerkæden har brudt med BRFkredit.

Foto: Unspecified

De sætter gerne en kop kaffe over, hvis EDC Mæglerne skulle have lyst til at komme forbi, men Nykredit vil ikke umiddelbart selv invitere.

Sådan er meldingen fra koncerndirektør i Nykredit Søren Holm.

”Hvis de gerne have en kop kaffe, vil vi gerne give dem en,” siger han til FinansWatch. I går meddelte BRFkredit og EDC Mæglerne, at deres samarbejde gennem 22 år stopper ved udgangen af 2012.

God tid

Kunne Danmarks største ejendomsmæglerkæde ikke være en god samarbejdspartner for jer?

”Jo, nu har vi jo en ejendomsmæglerkæde, men vi vil da gerne snakke med dem, hvis de henvender sig. Men der er jo god tid til, så lad os nu lige se, hvad de selv vil,” siger Søren Holm.

BRF for lille

Årsagen til bruddet skal bl.a. findes i BRFkredits størrelse – mens EDC er Danmarks største ejendomsmæglerkæde, er BRFkredit realkreditbranchens mindste spiller. Samtidig har faktorer som en lavere rating og højere renter hos BRF været medvirkende årsag til bruddet, siger formand for EDC-kæden Poul Erik Bech til FinansWatch

Chefanalytiker i Danske Bank, Jens Peter Sørensen, er ikke i tvivl om, at bruddet med EDC efterlader BRFkredit i en meget svær situation, men Søren Holm er mindre barsk i sin umelding.

Lidt gang i boligsalg

”Det må vi se. Nu har BRF ikke en så stor markedsandel i forvejen. Man kan sige, at ejendomsmæglerformidling ikke betyder så meget for tiden. Det er selvfølgelig noget, der går op og ned med boligsalget, men der er jo ikke så meget boligsalg for tiden,” siger han.

Nykredit er repræsenteret på ejendomsmarkedet via Nybolig, der er en del af Nykreditkoncernen og Estate mæglerne, som Nykredit har en samarbejdsaftale med. I 2009 havde Nykredit en markedsandel på 41,4 pct. af realkreditmarkedet.

EDC: Interesserede kan henvende sig

BRF for lille for EDC

Analytiker: BRF efterladt i svær situation

BRFkredit: Rating ikke afgørende

BRF og EDC dropper samarbejdet

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs