FinansWatch

Engberg vil have lov at tabe 1,5 milliarder

Den stramme regulering af den finansielle sektor er i gang med at fjerne de finansielle virksomheders dna, advarer Nykredit-chefen.

Foto: WREM STEEN

De mange nye snærende bånd til den finansielle sektor, truer med at ødelægge den finansielle sektors dna. Den advarsel kommer fra Peter Engberg, topchef i Nykredit og formand for Realkreditrådet. I et interview med Børsen understreger han, at et helt grundlæggende element i det at drive finansiel virksomhed er, at tage kreditrisiko. Og med risiko følger også tab.

”De tider, hvor der stod nul på tabslinjen, er forbi. Den hører til en exceptionel periode, hvor økonomien gik fremad, og hvor vi skulle tilbageføre tab på grund af regnskabsregler, men det er slut nu. En virksomhed af Nykredits størrelse skal have lov til at have et årligt tab på lige omkring halvanden mia. kr. Hvis vi ikke har det, så har vi ikke taget de risici, vi bør som finansiel virksomhed. Det at have tab er en del af det at drive finansiel virksomhed,” siger han til avisen.

Vil fjerne al risiko

Engberg sender ikke mindst en hilsen til Basel, hvor en stor del af den nye regulering udtænkes. Regulering, hvoraf en del fortsat afventer EU-Kommissionens stillingtagen.

”De ekstremt høje krav til likviditet og internationale lovgivere, der prøver at tage al risiko ud af den finansielle sektor, betyder, at vi er i gang med at fjerne selve dna’et i det at drive finansiel virksomhed,” advarer Peter Engberg over for Børsen.

Læs stort interview med Peter Engberg til FinansWatch her:

Engberg stålsat trods erhvervskunde-problemer

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs