FinansWatch

Medie: Kvintet af pensionsselskaber står bag købstilbud af Nykredit

Finans sætter navn på fem pensionsselskaber, hvis samlede bud har fået Nykredit til at genoverveje planerne om børsnotering. Ifølge mediet er der opbakning fra bestyrelsen til et salg, som kan falde på plads allerede i starten af den kommende uge.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Ifølge Finans har PFA Pension, Pensiondanmark, PKA, AP Pension og MP Pension sammen afgivet et købstilbud på en del af Nykredits aktier, der skyder mellem 10 og 15 mia. kr. i landets største realkreditudbyder, som Forenet Kredit ejer 90 pct. af. - såfremt selskabernes øverste myndigheder siger god for handlen.

Bestyrelserne i såvel Nykredit og Forenet Kredit holder bestyrelsesmøder mandag den 6. november, og det forventes, at de her tager stilling til, om købstilbuddet er ligeså attraktivt for Nykredit som den planlagte børsnotering.

Ifølge Finans vil bestyrelserne være positive over for forslaget og vil derfor anbefale den øverste myndighed hos ejeren Forenet Kredit, repræsentantskabet, at sige ja tak til købstilbuddet fra de fem pensionsselskaber.

Nykredit offentliggør regnskab for tredje kvartal 2017 på tirsdag, og det forventes, at den danske investorkreds bestående af PFA Pension, PensionDanmark, PKA, AP Pension og MP Pension afsløres her. Ingen af de fem pensionsselskaber eller Nykredit har ønsket at udtale sig til Finans.

Medie: Pensionsselskaber vil købe aktier hos Nykredit-ejer

Bankforsker om Nykredit: Hold fast i børsnotering

Landbrugsoprør mod Nykredit-notering breder sig

Forsiden lige nu

Aabenraa-bank tæt på fordobling af bundlinjen i 2017

Sønderjyske Kreditbanken kommer solidt ud af 2017 godt hjulpet på vej af en svagt stigende toplinje, lavere nedskrivninger og øgede kursreguleringer. Når det gælder 2018, er forventningerne dog mere afdæmpede (Opdateret).

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere