FinansWatch

Bankforsker om Nykredit: Hold fast i børsnotering

Lars Krull mener, at Nykredit vil ende med en børsnotering, selvom man får en dansk investorkreds med en række pensionskasser i spidsen som ny ejer. Et salg er politisk korrekt, men ikke den rette løsning, lyder vurderingen.

Lars Krull, bankforsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet. | Foto: Lars Horn/AAU

Flere medier erfarer, at en investorkreds bestående af PFA, PKA, Pensiondanmark og AP Pension står bag det købstilbud, som Nykredit nu overvejer frem for en meget omdiskuteret børsnotering.

De overvejelser bliver mødt med skepsis af Lars Krull, bankforsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet. Over for Berlingske Business vurderer han, at børsnoteringen næppe forsvinder.

"De her julelege er dårlige løsninger. Det er den politisk mest korrekte løsning, en 'dansk løsning'. Men det er ikke en god løsning. Man kunne lige så godt gå på børsen og få den fulde finansielle stabilitet og fleksibilitet. Jeg er meget ærgerlig over, at bestyrelsen er nødt til at tage dette skridt. Men det er nok, fordi man erkender, at man har et Nykredit, der er for umodent til at gå på børsen. Det betyder dog ikke, at børsnoteringen forsvinder. Pensionskasserne skal selvfølgelig tjene nogle penge, og det gør de ved en børsnotering," siger han.

Nykredit overvejer at droppe børsnotering

Medie: Pensionsselskaber vil købe aktier hos Nykredit-ejer

Nykredit-ejers bestyrelse stopper kupforsøg mod børsnotering

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs