FinansWatch

Jyske Realkredit-direktør: Man skal virkelig passe på med indgreb på boligmarkedet

Tocifrede procentuelle prisstigninger på boliger er ikke noget, som Jyske Realkredits adm. direktør bryder sig om at se, men han tror på, at markedet er ved at finde et nyt leje. Eventuelle indgreb på boligmarkedet, skal man passe på med, mener han.

Stigende boligpriser fik i juni Det Systemiske Risikoråd til at anbefale indgreb på boligmarkedet. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Hvis man har villet købe en bolig i 2021, så har man skullet hente flere penge frem fra tegnebogen, end hvis man ville købe samme bolig sidste år. Ifølge tal fra Danmarks Statistik steg boligpriserne med 15,3 pct. fra første kvartal 2020 til samme tidspunkt i år.

Prisstigningerne har fået debatten om indgreb på boligmarkedet til at bølge. Det Systemiske Risikoråd anbefalede i juni at skride til indgreb – mere konkret en begrænsning af adgangen til afdragsfrie lån. Fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), som formelt skal tage stilling til rådets anbefalingen i september, er der givet en kold skulder til forslaget.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs