FinansWatch

Frygt for zombie-virksomheder får Jyske Realkredit til at tage nedskrivning på 90 mio. kr.

Pilene peger alt i alt den rigtige vej, hvis man spørger Jyske Realkredits adm. direktør, men instituttet har alligevel foretaget corona-nedskrivning i første kvartal. Baggrunden er frygt for "virksomheder som stadig går rundt blandt os, holdt oppe af hjælpepakker, selvom de er døde," siger direktør.

Foto: PR/Jyske Bank

Et flertal i Folketinget blev natten til tirsdag enige om, at større dele af samfundet kan åbne op igen. Og få timer efter præsenterede Jyske Realkredit regnskabstal for årets første tre måneder.

De to begivenheder har sådan set ikke noget med hinanden at gøre – og så alligevel. Coronakrisen er nemlig årsagen til, at Jyske Realkredit har foretaget en nedskrivning på 90 mio. kr. i et kvartal, der bød på en markant forbedring af bundlinjen i forhold til første kvartal sidste år, ligesom Jyske Realkredit brugte anledningen til at løfte forventningerne til årets resultat.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Flex Funding indgår stor garantiaftale med EU-fond

Den Europæiske Investeringsfond, EIF, vil garantere udlån hos Flex Funding for 425 mio. danske kr. "Det er kæmpestort," siger adm. direktør Henrik Vad, der nu er i dialog med flere institutionelle investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs