FinansWatch

DLR vil sænke kapitalkrav med ny regnemetode

Realkreditselskabet DLR har ansøgt om at kunne bruge en individuel solvensberegningsmetode, der skal sænke kapitalkravet.

Jens Kr. A. Møller

DLR vil ikke længere at bruge den generelle standardmetode til at udregne, hvor meget kapital der skal holde på bundlinjen. Selskabet har søgt finanstilsynet om tilladelse til at anvende interne modeller - såkaldte IRB-modeller - på linje med andre store finansvirksomheder, og målet er at få et mere korrekt billede af risikoen og dermed et mere retvisende - og lavere - solvensbehov, fortæller direktør i DLR Kredit Jens Kristian A. Møller.

"Oprindeligt er projektet startet for at få bedre indblik i risiciene i porteføljen, for det giver et bedre billede af de reelle risici, når man bruger IRB-modeller. Det er så også rigtigt, at når man bruger sådanne modelberegninger, så kan og vil der i en realkreditvirksomhed typisk ligge lempelser i forhold til standardkravene. Da vi startede på den her proces, var kapital ikke noget der var så meget i fokus, så det var ikke derfor, vi begyndte på det," siger han til FinansWatch og fortsætter:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs