FinansWatch

Tilsynet giver tre påbud til DLR Kredit

Tre påbud fra Finanstilsynet skal sikre bedre styr på risikoen hos DLR Kredit, der samtidig har måttet sænke sin rating på tre udlån.

Foto: Colourbox

Finanstilsynet var i august og oktober sidste år på besøg hos DLR Kredit, hvor der blev set på realkreditselskabets fondsområde, funding og likviditet samt dele af kreditområdet. Det har resulteret i tre påbud samt en sænket rating på tre udlån.

Første påbud går på at få etableret funktionsadskillelse på fondsområdet, idet økonomiafdelingen i dag indeholder både disponerende, kontrollerende og afviklende funktioner.

Næste påbud handler om, at DLR’s risikostyringsfunktion på fonds- og likviditetsområdet ifølge Finanstilsynet ikke er tilstrækkeligt uafhængig af økonomiafdelingen, og at den ikke har tilstrækkelige ressourcer til at løse sine opgaver.

"Finanstilsynet fandt endvidere, at der ikke var etableret kontroller af alle væsentlige aktiviteter på funding- og likviditetsområdet," fremgår det.

Tilsynet konstaterer også, at DLR slet ikke har opgjort kreditspændrisikoen på sin beholdning af realkreditobligationer. Instituttet får derfor et påbud om at fastsætte rammer til styring af kreditspændsrisikoen og samt foretage en vurdering af, i hvilket omfang kreditspændrisikoen skal afdækkes i opgørelsen af solvensbehovet.

Finanstilsynet har i forbindelse med besøget gennemgået 45 større landbrugsudlån samt vurderingsrapporter for 100 landbrugsejendomme. I forlængelse heraf har Finanstilsynet besigtiget 10 ejendomme. Denne kreditgennemgang har resulteret i, at DLR har sænket ratingen på tre udlån.

"Finanstilsynet konstaterede, at DLR Kredit A/S havde værdiansat en ud af de gennemgåede ejendomme for højt, mens tre andre ejendomme var værdiansat i den højeste ende af intervallet for ejendommenes markedsværdi," skriver tilsynet.

Øget låneaktivitet fører til nyansættelser hos DLR 

DLR indkasserer et enkelt påbud fra Finanstilsynet 

Mere fra FinansWatch

Fusionsdebutant vil søge råd og hjælp hos venner

En opringning fra den kommede partner satte Middelfart Sparekasses topchef, Martin Baltser, på sporet af en fusion med Folkesparekassen. Det vil dog være den første af slagsen i Middelfart, og sparekassedirektøren håber derfor på råd og vejledning fra i den henseende mere erfarne venner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs