FinansWatch

DLR Kredit

DLR Kredit ramt af renteuro

DLR kredit kan notere basisindtægter på niveau med tidligere kvartaler, men er i årets første kvartal blevet ramt af stigende renter på beholdningsindtjeningen.

DLR Kredit: Klimacertifikater kan være ny mulighed for landmænd

MARKENS KLIMASOLDATER: Med et nyt marked for landbrugsbaserede klimacertifikater i horisonten, er der ikke tvivl hos en af landbrugets største kreditgivere; En ny driftsgren kan være på vej til danske landmænd. I et interview med AgriWatch giver direktør Jens Kristian Møller et bud på vejen fra et Vildt Vesten til profitabel forretning.

Højeste udlån i 10 år: DLR Kredit runder 170 milliarder

Realkreditinstituttet, der er stærkt eksponeret mod landbruget, kunne markant forøge sit overskud i første halvår 2021. Høje konjunkturer trækker overskrifter hos særligt husdyrproduktionerne, hvilket betyder en samlet opjustering af forventningen for hele årets bundlinje.

Coronakrisen går udenom DLR's landbrugslån

DLR Kredit, der leverer realkreditlån til erhvervs- og landbrugskunder, har nedskrevet med over 60 mio. kr. i første kvartal som følge af coronakrisen. Adm. direktør Jens Kristian Møller forudser usikkerhed og konsekvenser for udlån til byejendomme, men indtil videre går krisen udenom landbruget.

Nykredit overhalet som største realkreditudlåner til landbruget

Hvert eneste år gennem de seneste ti år er Nykredits udlån til landbruget faldet. Da DLR Kredit samtidig har øget sit udlån i perioden, har det mindre institut nu overhalet Nykredit, der dog forsikrer, at man fortsat ønsker et solidt engagement i dansk landbrug.

DLR Kredit forventer øget vækst på udlån til landbrug

Dansk landbrug har og vil fortsat have stort fokus hos realkreditinstituttet DLR, der forventer en mindre vækst i udlån til landbruget i de kommende år. Dog kan gælden i landbruget være en udfordring for fremtidens finansiering.

DLR vil favne bredere end økologi med grønne obligationer

DLR Kredit arbejder på at kunne lancere grønne obligationer til landbruget. Men instituttet ønsker andre bæredygtighedskriterier end det hidtidige krav om økologi, fortæller instituttets direktør i interview med FinansWatch. Foreløbig er der i Danmark kun udstedt ét lån til landbruget finansieret med grønne obligationer.

1 - 25 af 118

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs