FinansWatch

Jyske Bank-ejer kan sælge 10 pct. i de næste to år

BRF Fonden har solgt 1 pct. af aktierne i Jyske Bank og overvejer løbende at sælge mere, adm. direktør til Børsen.

Da Jyske Bank købte realkreditinstituttet BRF Kredit i 2014, medfulgte der en aftale, som betød, at den nye hovedaktionær, BRF Fonden, i en periode ikke kunne sælge ud af aktieandelen på 25 pct. på grund af en lockaftale. Den er nu ved at blive udfaset, skriver Børsen.

"Vi solgte 1 pct. i november sidste år for at få likviditet, og kan sælge op til 5 pct. i både 2017 og 2018, hvis vi vil. Det er noget, vi løbende overvejer," siger Kristian May, adm. direktør i BRF Fonden, til avisen.

Aktiesalget indbragte fonden ca. 300 mio. kr., og desuden fik fonden sidste år godt 500 mio. kr. i samlet udlodning fra Jyske Bank i form af udbytter og aktietilbagekøb. I dag har fonden en aktieandel på 24 pct., men når Jyske Bank efter planen annullerer aktier, øges fondens andel igen til lidt over 25 pct.

I en tilhørende artikel i Børsen forklarer Kristian May, at nogle af de samlet godt 9 mia. kr., som fonden sidder på, vil blive brugt at opføre kollegier til unge inden for håndværksfag. I første omgang er planen at bygge fire til fem kollegier i de store studiebyer i Jylland og i hovedstadsområdet.

 

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere