FinansWatch

Flere hundrede færre ansatte i Jyske Realkredit

I dag har Jyske Realkredit på papiret kun 27 ansatte. Det skal sammenholdes med de mere end 800, som var i BRF Kredit, da realkreditinstituttet i 2014 slog sig sammen med Jyske Bank.

Foto: Simon Fals

Da Jyske Bank og BRF Kredit i 2014 slog sig sammen, havde realkreditinstituttet mere end 800 ansatte, men i de efterfølgende år er antallet stille og roligt reduceret. Det samme er omkostningerne til personale og administration, der i 2014 beløb sig til 825 mio. kr.

I løbet af de seneste år er flere ansatte blevet flyttet over i banken, hvor de i dag fungerer som "splitansatte", hvilket betyder, at de er ansat i Jyske Bank, men hvor realkreditinstituttet via en serviceaftale betaler for det arbejde, de yder for realkreditselskabet.

Denne aftale begyndte allerede i 2017, hvor antallet af medarbejdere i realkreditinstituttet blev reduceret fra 694 til 212. Her opgøres antallet af splitansatte til 294.

Dette er fortsat i 2018, hvor antallet af medarbejdere i realkreditinstituttet nu er nede på 27, mens antallet af splitansatte er vokset til 382.

Det må formodes, at samtlige 382 splitansatte ikke udelukkende udfører arbejde for Jyske Realkredit, men tæller de alligevel som heltidsstillinger inden for realkredit, så betyder det, at realkreditinstituttet på mindre end to år har reduceret 285 stillinger. Alene de første tre kvartaler af 2018 giver det en samlet besparelse på 94 mio. kr. sammenlignet med året før, når man ser på de samlede udgifter til personale og administration.

Da tallene fra de tre første kvartaler af 2018 må formodes også at indeholde aftrædelsesordninger til de medarbejdere, der helt har forladt Jyske Bank-koncernen, er det umiddelbart svært at sammenligne med de 825 mio. kr. til personale og administration i 2014, men for de tre første kvartaler i 2018 lyder tallet ifølge regnskabet på 525 mio. kr.

Jyske Realkredit forventer fortsat at vinde markedsandele

Anders Dam ærgrer sig over massivt pres på Jyske Bank-aktien: Jeg har ingen tryllestav

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs