FinansWatch

Forbrugerrådet: Boligejere chanceløse mod voksende lånebidrag

Lovgivningen på realkreditområdet bør ændres for at sikre mere konkurrence, mener Forbrugerrådet.

Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet Foto: PR

En dom i Østre Landsret onsdag har frifundet to realkreditinstitutter, der var sagsøgt for at hæve bidragssatserne på realkreditlån urimeligt meget.

Ifølge seniorøkonom hos Forbrugerrådet Morten Bruun Pedersen bekræfter dommen de manglende muligheder for, at boligejere kan gardere sig mod pludselige stigninger i udgifterne til realkreditlån - uanset lånetype.

"Der må man sige, at forbrugeren er på det, man kan kalde herrens mark," siger han.

"Verden er egentlig uændret. For det har altid været sådan, at realkreditinstitutterne kan hæve priserne, når de har lyst til det. Det skyldes, den måde realkreditinstitutterne har pakket sig ind juridisk set og de aftaledokumenter, der er."

Han mener derfor, at eksemplerne fra den retssag, der onsdag endte for Østre Landsret, bør give grund til at se lovgivningen på området igennem.

"Som lovgivningen er i dag kunne det godt give anledning til at overveje, om vægtningen i lovgivningen er mere til beskyttelse af realkreditinstitutterne end til forbrugerne," siger han.

Nederlagsramt boligejer overvejer at anke bidragsdom til Højesteret

Østre Landsret frifinder to realkreditinstitutter for bidragsforhøjelser

Forsiden lige nu

Danske Bank sælger Home Erhverv-kæden

To franchisetagere overtager kontrollen med de i alt otte forretninger, der frem til 2020 fortsætter under samme navn. Nye placeringer på landkortet er allerede i kikkerten, siger ny medejer til EjendomsWatch.

Maersk vil tage bid af marineforsikringsmarkedet

Containerrederiet går nu ind på marineforsikringsmarkedet med det, selskabet kalder en "udvidet ansvarsløsning", som lukker huller i uforudsete situationer. Forsikringsaktør vurderer, at produktet især vil være relevant for mindre afskibere.

Ny rapport forudser pres på kapitalforvalteres indtjening

Indtjeningen hos kapitalforvaltere vil komme yderligere under pres, forudser PWC i international rapport, og tendensen ventes også at ramme danske forvaltere, vurderer dansk partner i konsulenthuset. Hos en af landets største kapitalforvaltere kan man godt kende tendensen, men ser muligheder i en ny forretningsmodel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere