FinansWatch

Forbrugerrådet: Boligejere chanceløse mod voksende lånebidrag

Lovgivningen på realkreditområdet bør ændres for at sikre mere konkurrence, mener Forbrugerrådet.

Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet Foto: PR

En dom i Østre Landsret onsdag har frifundet to realkreditinstitutter, der var sagsøgt for at hæve bidragssatserne på realkreditlån urimeligt meget.

Ifølge seniorøkonom hos Forbrugerrådet Morten Bruun Pedersen bekræfter dommen de manglende muligheder for, at boligejere kan gardere sig mod pludselige stigninger i udgifterne til realkreditlån - uanset lånetype.

"Der må man sige, at forbrugeren er på det, man kan kalde herrens mark," siger han.

"Verden er egentlig uændret. For det har altid været sådan, at realkreditinstitutterne kan hæve priserne, når de har lyst til det. Det skyldes, den måde realkreditinstitutterne har pakket sig ind juridisk set og de aftaledokumenter, der er."

Han mener derfor, at eksemplerne fra den retssag, der onsdag endte for Østre Landsret, bør give grund til at se lovgivningen på området igennem.

"Som lovgivningen er i dag kunne det godt give anledning til at overveje, om vægtningen i lovgivningen er mere til beskyttelse af realkreditinstitutterne end til forbrugerne," siger han.

Nederlagsramt boligejer overvejer at anke bidragsdom til Højesteret

Østre Landsret frifinder to realkreditinstitutter for bidragsforhøjelser

Forsiden lige nu

Jyske: Derfor ændrer vi priserne på vores boliglån

Jyske Bank har mandag både hævet og sænket priser på sine boliglån. Det sker som et led i, at banken og BRF Kredit, der er i gang med at skifte navn til Jyske Realkredit, sammenlægger produktpaletten, efter at de to fusionerede tilbage i 2014. Vi er stadig blandt de billigste, siger Carsten Tirsbæk Madsen, direktør for privatkunder i Jyske Bank, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere