Ugebrev: BRF under konsolideringspres

BRFkredit er under pres for at gå med på konsolidering, der skal sikre styrkelsen af konkurrenceevnen på lang sigt, skriver Økonomisk Ugebrev.

BRFkredit er under pres fra den danske finansverden for at gå med i en konsolidering, der skal styrke konkurrenceevnen på lang sigt. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

BRFkredit er ifølge ugebrevet presset på to fronter: For det første påvirker en lavere kreditrating på realkreditobligationer efterspørgslen, og for det andet døjer BRFkredit med en svag distributionsplatform, der skyldes flere risikofulde ejendomslån under finanskrisen.

Et fondsejet realkreditinstitut

I et interview til FinansWatch har BRFkredits adm. direktør, Sven A. Blomberg, tidligere afvist alle tanker om opkøb og konsolidering. BRFkredit vil fortsat være en spiller i markedet, siger han.

”Nogle glemmer at være opmærksom på, er at BRFKredit er et fondsejet realkreditinstitut. Fonden har ikke den samme form for målsætning som for eksempel et aktieselskab, der skal maksimere afkastet til aktionærerne. Formålet for os er at drive realkreditvirksomhed, og så længe vi kan gøre det forsvarligt, så vil vi være på markedet,” siger han.

BRFkredit har de seneste år ryddet op i forretningen. Næste år begynder man at varme op under væksten, og i 2015 mener Blomberg, at forretningen igen kan være på niveau med 2007. Det er bl.a. en styrkelse af bankforretningen, der skal være med til at bære BRFkredit ud af krisen.

Blomberg varsler vækst fra 2011

BRFkredit vil skrue op for bankforretningen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også