FinansWatch

Realkredit

Finanslobby: Fornuftig Basel III-udskydelse – nu ligger bolden hos EU

Finans Danmark kalder det fornuftigt, at Baselkomitéen har valgt at udskyde implementeringen af de såkaldte Basel III-krav, der kan få stor betydning for danske realkreditlån, med et år. Spørgsmålet er nu, hvordan EU, der i øjeblikket arbejder med den lovgivningsmæssige implentering af kravene, vil bruge det ekstra år.

Realkredit Danmark ændrer udlånspolitik: Nye kunder kommer i anden række

Realkreditkoncernen er parat til at hjælpe sine nuværende ejendomskunder, som kæmper med lejere i økonomiske problemer, der ikke kan betale huslejen, siger vicedirektør til EjendomsWatch. Nye kunder kommer i anden række. Kreditkoncernen mærker dog generelt markant nedgang i henvendelser fra nye investorer.

Kursstigninger gør opkonverteringer mindre attraktive

Efter nogle hektiske uger med voldsomme kursfald har kurserne på realkreditobligationer atter bevæget sig opad. Det betyder, at potentialet for opkonverteringer er skrumpet, idet de 30-årige 2 pct.-obligationer igen er lukket for udstedelser.

Heldige boligejere får helt usædvanlig konverteringsmulighed

Boligejere, der fik kurssikret en nedkonvertering til juli-terminen, kan nu stå i den usædvanlige situation, at de både kan konvertere deres lån til lavere rente og samtidig kappe noget af restgælden. Situationen kan få betydning for udtrækningerne i forbindelse med juli-terminien. (Opdateret)

Merete Eldrup valgt som formand for Nykredit

Helt efter planen blev tidligere TV2-direktør Merete Eldrup valgt som ny formand for Nykredit Realkredit. Trods en corona-aflysning af repræsentantskabsmødet hos Nykredits storaktionær, Forenet Kredit, blev foreningens nuværende bestyrelse også valgt ind i Nykredits Realkredits bestyrelse.

Finanssektorens samlede tillid blandt befolkningen er faldet

Ifølge en ny undersøgelse fra FinansWatch, som er blevet til i samarbejde med analysehuset Caliber, går tilliden til den finansielle sektor tilbage i befolkningens øjne. Undersøgelsen er foretaget før coronakrisens udbrud, hvor banksektoren har kommunikeret meget aktivt om den hjælp den er klar til at give nødstedte kunder.

Realkreditselskaber: Opkonvertering er ikke for alle kunder

Muligheden for at omlægge fastforrentede lån til en højere rente og barbere af restgælden er opstået efter markante stigninger i de lange realkreditrenter. Men en opkonvertering kræver flere og andre overvejelser end ved en nedkonvertering, lyder det fra realkreditinstitutterne.

Sælgere presser dansk realkredit

Kurserne rasler ned på danske realkreditobligationer. Faldet skyldes, at flere vil af med deres realkreditobligationer, end der er købere.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere