FinansWatch

Realkredit

Her er de fire scenarier for Nordjyske Banks fremtid

BAGGRUND: På papiret giver Ringkjøbing Landbobanks købstilbud på Nordjyske Bank endog rigtig god mening. Men det er langt fra sikkert, at Landbobankens John Fisker ender med at snuppe Nordjyske. Her er fire scenarier for, hvad der kan ske i den kommende tid.

Afgående Totalkredit-direktør blev truet efter bidragsløft

"Gid, at du må dø i din shitstorm." Sådan lød en sms, der i 2016 tikkede ind på direktør i Totalkredit Troels Bülow-Olsens telefon. Dengang kørte sagen om øgede bidragssatser på sit højeste, og det affødte flere konfrontationer, fortæller direktøren, der nu stopper.

Finanstilsynet får adgang til danskernes lånedata i ubehandlet form

Nationalbanken og Finanstilsynet er på vej med et nyt register, som skal samle data om alle danskeres gæld. Tidligere har Nationalbanken forsvaret registret med, at man kun får adgang til oplysningerne i sløret form, men nu viser det sig, at tilsynet får et meget omfattende indblik i danskernes gæld. Kritiker frygter utilsigtede konsekvenser.

Medie: Nykredit og Forenet Kredit beskyldes for valgfusk

I en survey foretaget af Økonomisk Ugebrev bliver der rettet en kritik mod Nykredit for at manipulere med valgene til repræsentantskabet i Forenet Kredit i form af fuldmagter og gratis transport til medarbejdere. Nykredit og Forenekredit afviser snyd, men bekræfter både bus og fuldmagter.

Tilsynet i hård kritik af Totalkredit: Modtager flere påbud

Finanstilsynet har været på inspektion i realkreditselskabet Totalkredit, hvilket har givet anledning til flere påbud. Selskabet får kritik for utilfredsstillende outsourcing af kreditvurderinger. "Det er ikke tilfredsstillende," erkender direktør. (Opdateret.)

Hvert sjette boliglån har negativ rente

Der findes i dag realkreditlån for 452 mia. kr. med negativ rente. Det er helt vildt, lyder det fra boligøkonomer. Hos Totalkredit er det forventningen, at de korte boligrenter vil forblive negative ind i 2019. Det skriver Børsen.

Nyt realkreditselskab vil hente penge hos mellemstore pensionskasser

Boligejernes RK, der vil konkurrere med de store realkreditselskaber, er nu klar til næste skridt i planerne, der kræver 100 mio. kr. i egenkapital og 1,7 mia. kr. til at dække risikoen på det kommende udlån. Planen er at gå til de mellemstore pensionskasser efter finansieringen, skriver Børsen.

Ejer sender 2,4 milliarder retur til Nykredit og Totalkredit

Nykredits største aktionær, Forenet Kredit, har vedtaget at sende 2,4 mia. kr. af det modtagne udbytte fra Nykredit på 3,2 mia. kr. tilbage til Nykredit og Totalkredit, der vil sende pengene videre til kunderne i form af Kundekroner. (opdateret)

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere