FinansWatch

Realkredit

Øget låneaktivitet fører til nyansættelser hos DLR

Der har været gang i låneaktiviteten hos DLR Kredit, der både har hyret nye medarbejdere til udlånsafdelingen og til sætte mere fokus på samarbejdet med de 58 pengeinstitutter i aktionærkredsen. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

Boligejere kører mod rentestigning uden at ændre kurs

Et markant flertal af boligejere forventer, at renterne stiger, viser en meningsmåling foretaget af Wilke for FinansWatch. Men det er et fåtal af boligejerne i undersøgelsen, der budgetterer med øgede udgifter i privatøkonomien.

Nykredit-boss: Vi har i bund og grund ikke brug for opkøb

Nykredits topchef har ikke tænkt sig at bruge alle milliarderne fra sin storaktionær på rabatter eller prisnedsættelser til boligejerne. Men i et interview med FinansWatch afviser Michael Rasmussen samtidig, at pengene skal bruges på opkøb.

Nykredit forudser større udsving i nedskrivninger

Det var først meget tæt på udgangen af 2017, at Nykredit fik klarhed over de nye nedskrivningsregler, der førte til, at 2017-resultatet landede langt under realkreditinstituttets udmeldte forventninger.

Derfor kan Nykredits historisk store 2017-overskud blive et problem

BAGGRUND: Nykredit har præsenteret et historisk stærkt regnskab og vil for blot anden gang i realkreditgigantens historie udbetale et udbytte. Men det kan på længere sigt blive et problem for Nykredit, at indtjeningen er så høj. For det kan friste Totalkredit-bankerne til at tilbyde banklån frem for realkreditlån til deres boligkunder.

Danske Bank lancerer fleksibelt bankboliglån

Med et nyt variabelt forrentet bankboliglån ønsker Danske Bank nu at udvide sin boliglåns-palette. Danske Bank Fri, som lånet hedder, giver mulighed for kvartalsvis at tilvælge afdragsfrihed samt at afdrage ekstraordinært.

Længe ventet oprydning i bankernes regelvirvar er forsinket

Regeringens eftersyn af den finansielle regulering, der skulle have været færdigt sidste år, er forsinket, oplyser erhvervsministeren over for FinansWatch. Banklobby ser hellere en grundig end hurtig oprydning og har store forventninger til resultatet.

Så meget betaler finanssektorens 25 største selskaber i skat

Danske finansvirksomheder står for en betydelig del af den samlede selskabsskattebetaling, viser de åbne skattelister for 2016. Hos landets største bank er skattebetalingen gået væsentligt frem, mens en udenlandsk forbrugsbank lander højt på listen over de største skattebetalere i finanssektoren.

Hver 10. boligejer tjener på rentegambling

Hver 10. boligejer har trodset alle advarsler fra realkreditinstitutterne og løber en høj renterisiko. Og den rentegambling har kunnet betale sig, viser beregninger fra Nordea Kredit. Det skriver Finans.

Sløj trafik på boliglånsportal udløser spørgsmål til minister

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal nu svare på spørgsmål om prisportalen Tjek Boliglån, der blev lanceret sidste år med et formål at skærpe konkurrence på det danske marked for boliglån. Men indtil videre har kun få boligejere været forbi den nye prissammenligningsportal.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere