FinansWatch

Realkredit

Politiker: Landos redegørelse rejser nye spørgsmål

Hos Socialdemokratiet undrer Peter Hummelgaard Thomsen sig over, at David Lando – som det fremgår af tilsynsformandens redegørelse til erhvervsministeren – virkelig kunne være uvidende om, at Nordeas fond i kapitalforeningen Investin Pro, hvor David Lando sad i bestyrelsen, spekulerede i refusion af schweizisk udbytteskat. Det skriver Børsen.

Nykredit afviser at kommentere egen chefs rolle i udbyttesag

Vidste direktøren for Nykredits Investin Pro, at kapitalforeningens Nordea-fond spekulerede i refusion af schweizisk udbytteskat? Det spørgsmål er centralt, efter at Finanstilsynets formand, professor David Lando, har redegjort for, at al dialog om Nordeas fond foregik via Nykredit.

Tilsynsformand sender ansvar videre til Nykredit

I sin redegørelse til erhvervsministeren i sag om spekulation i udbytteskat kaster Finanstilsynets formand, professor David Lando, ansvaret videre til Nykredit. Det skriver Børsen og Berlingske Business.

Jarlov klar til store ændringer hos Finanstilsynet

Står det til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), skal der ske store ændringer i den måde, Finanstilsynet fungerer på. Det viser forløbet med tilsynet af Danske Banks hvidvasksag, lød det blandt andet fra ministeren til den danske finanssektor på mandagens årsmøde i Finans Danmark.

Finanstilsynets formand godkendte fonde på særskilt møde

Finanstilsynets formand, David Lando, var med til at oprette fonde, som Morgan Stanley sandsynligvis ville bruge til spekulering i udbytteskat, på et møde, hvor godkendelsen var eneste punkt på dagsordenen. Tilsynsformanden afviser dog, at han nogensinde gav fondene en endelig blåstempling.

Storbank bestilte suspekte fonde i Nykredit

Ligesom Nordea bestilte Morgan Stanley fonde i Nykredit til at handle schweiziske aktier. Motivet var sandsynligvis skattedrevet, lyder det fra Nykredit, men Morgan Stanley endte med at trække følehornene til sig.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere