FinansWatch

Realkredit

Jyske Bank fjerner næsten alle bankboliglån fra hylderne

Jyske Bank fjerner alle bankboliglån fra hylderne med undtagelse af to. Det betyder samtidig, at banken skuer ned for brugen af den fælles funding, der har mødt kritik fra Finanstilsynet. Noget af den frygt, som tilsynet har haft, fordamper simpelthen af sig selv, siger Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, til FinansWatch.

Her er finansbranchens ønskeliste til ny erhvervsminister

Rasmus Jarlov er kun lige landet i stolen som ny erhvervsminister, men flere spillere i finanssektoren har allerede en masse ideer til, hvad han skal kaste sig over. Udnyttelse af muligheder i digitalisering og opgør med tung lovgivning går igen.

Afgående minister opfordrer Forenet Kredit til at overveje digital afstemning

I et svar til erhvervsordfører Thomas Jensen (S) kommer den nu afgående erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) med en opfordring til Nykredits ejer, Forenet Kredit, om at overveje digital afstemning for at forbedre medlemsdemokratiet i foreningen. "Der er enighed i repræsentantskabet om, at tiden ikke er til at afskaffe fremmødevalg," lyder det fra Forenet Kredit.

Chef for Finanstilsynet: Vigtigt at gribe ind over for realkreditten nu

Brugen af derivater i forbindelse med udstedelse af realkreditobligationer er taget til i de senere år. Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, mener, at det er vigtigt at gøre noget nu, inden udviklingen bliver for svær at rulle tilbage. Hos brancheorganisationen Finans Danmark tager man udmeldingen til efterretning.

Her kan du møde finansfolkene på Folkemødet 2018

FinansWatch bringer her et overblik over, hvor du kan møde finansfolk på Folkemødets mange hundrede arrengementer. En gennemgang afslører, at den danske finanssektor er bredt repræsenteret på Folkemødet 2018. (opdateret)

Nykredit brager op ad rangliste over mest værdifulde brands

Realkreditselskabet Nykredit, der har døjet med kritik over stigende bidragssatser, øger ifølge et marketingfirma sin brand-værdi med 41 pct., hvilket er den største fremgang ud af de 50 danske selskaber, der er med på ranglisten. Danske Bank går tilbage, men er højest placerede finansvirksomhed.

Finanstilsynet til realkreditten: Drop de kreative konstruktioner

Realkreditten skal passe på med at afvige fra realkredittens gamle dyder, for ellers kan det ramme Danmark i tilfælde af en ny finansiel krise. Sådan lyder det fra Finanstilsynet, som opfordrer til, at institutternes bestyrelser selv sætter rammer for risikoen frem for, at der skal indføres ny og strammere lovgivning.

Anden retssag ruller om realkreditinstitutters bidragsforhøjelser

Mandag går den anden af to principielle retssager mod realkreditinstitutter i gang. Landsretten skal afgøre, om det er i orden, at Totalkredit og BRF Kredit har hævet kundernes bidragssatser. En rapport fra uvildige skønsmænd giver kunderne håb. Det skriver Politiken.

Ommer til minister for forslag om realkreditkonkurrence

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har udsigt til at skulle omformulere et forslag til bedre konkurrence på realkreditmarkedet. Forslaget følger ikke Konkurrencerådets anbefaling, sådan som flere partier i den finansielle forligskreds havde fået opfattelsen af, at det ville. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere