FinansWatch

Pensionskassers afkast på havvind falmer

Drømmen om høje afkast på grøn vindenergi lider tilbagegang for flere af pensionskassernes projekter.

Foto: Siemens

Rettelse: Pensiondanmark oplyser til FinansWatch, at man ikke har haft et underskud på vindmølleparken Nysted, men at man trods et driftmæssigt overskud har nedskrevet på projektet.

Afkastene for en række vindmølleparker, som flere pensionskasser har købt sig ind i hos Dong, er ikke som håbet. Det skriver Inside Business.

Pensiondanmark investerede i 2010 700 mio. kr. i vindmølleparken Nysted. Pensiondanmark måtte dog nedskrive projektet med knap 100 mio. kr. sidste år på grund af forventning om lavere fremtidige elpriser.

"Det hænger sammen med, at perioden, hvor strømproduktionen fra parken kan afsættes til en fast garanteret afregningspris, som forventet udløb i 2016. I takt med at elpriserne er faldet, er forventningen til parkens fremtidige indtjening derfor reduceret, hvilket har forårsaget en nedskrivning af parkens skønnede markedsværdi, som især har påvirket 2016-resultatet," siger Claus Stampe, investeringsdirektør i PensionDanmark, til Inside Business.

Desuden har Pensiondanmark sammen med PKA oplevet faldende overskud på Anholt Vindmøllepark, ligesom PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pension har fået et samlet underskud på 135 mio. kr. på en investering i den tyske vindmøllepark Gode Wind 2 grundet tekniske problemer.

Lave afkast skræmmer pensionskasser væk fra havvind 

Ringkjøbing Landbobank mærker trægt vindmarked i lånebøgerne

Pensionskasser kan hente vindafkast i nye markeder - men det er en stakket frist 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs