FinansWatch

Pensionskassers afkast på havvind falmer

Drømmen om høje afkast på grøn vindenergi lider tilbagegang for flere af pensionskassernes projekter.

Foto: Siemens

Rettelse: Pensiondanmark oplyser til FinansWatch, at man ikke har haft et underskud på vindmølleparken Nysted, men at man trods et driftmæssigt overskud har nedskrevet på projektet.

Afkastene for en række vindmølleparker, som flere pensionskasser har købt sig ind i hos Dong, er ikke som håbet. Det skriver Inside Business.

Pensiondanmark investerede i 2010 700 mio. kr. i vindmølleparken Nysted. Pensiondanmark måtte dog nedskrive projektet med knap 100 mio. kr. sidste år på grund af forventning om lavere fremtidige elpriser.

"Det hænger sammen med, at perioden, hvor strømproduktionen fra parken kan afsættes til en fast garanteret afregningspris, som forventet udløb i 2016. I takt med at elpriserne er faldet, er forventningen til parkens fremtidige indtjening derfor reduceret, hvilket har forårsaget en nedskrivning af parkens skønnede markedsværdi, som især har påvirket 2016-resultatet," siger Claus Stampe, investeringsdirektør i PensionDanmark, til Inside Business.

Desuden har Pensiondanmark sammen med PKA oplevet faldende overskud på Anholt Vindmøllepark, ligesom PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pension har fået et samlet underskud på 135 mio. kr. på en investering i den tyske vindmøllepark Gode Wind 2 grundet tekniske problemer.

Lave afkast skræmmer pensionskasser væk fra havvind

Ringkjøbing Landbobank mærker trægt vindmarked i lånebøgerne

Pensionskasser kan hente vindafkast i nye markeder - men det er en stakket frist

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere