FinansWatch

Endelig skete det: Bankerne tjener penge på pensionssats

Letpension bliver ikke bare en overskudsforretning i år. Den dyre pensionssatsning går også ind i markedet for pensionsordninger for erhvervskunder – et sats, ejerne forventer vil fordoble præmieindbetalingerne på fire år, skriver Finans.dk.

John Fisker formand for Letpension og er adm. direktør i en af ejerbankerne bag Letpension, Ringkjøbing Landbobank.

Det kostede 950 mio. kr. at udvikle Letpension, som blev lanceret i 2006. Bag det dyre pensionssats står en række banker, som nu kan glæde sig over deres risikovillighed, for Letpension giver i år et overskud, skriver Finans.dk.

"Når 2017 er gået, har vi tjent de 950 mio. kr. hjem, som vi satte til i nullerne. Vi skulle umådelig meget igennem, som de siger i eventyrene, men det ser ud til at blive en smuk svane til sidst," fortæller John Fisker, som siden 2013 har været formand for Letpension og er adm. direktør i ejerbanken Ringkjøbing Landbobank, til Finans.dk.

De tidligere svære tider fik bankerne til at indlemme pensionsselskabet PFA i ejerkredsen. Det partnerskab har tilsyneladende betalt sig af. En opgørelse, som John Fisker har lavet for Finans.dk, viser, at ejerbankerne frem til 2016 samlet har fået 850 mio. kr. udbetalt i provisioner, og forventningen er, at provisionen alene for 2017 vil lande på 226 mio. kr.

For at sikre sig at de positive takter forsætter, er strategien fremadrettet at satse endnu mere på pension til erhvervskunder, skriver Finans.dk. Letpension har indgået en aftale med PFA om, at Letpension pr. 1. oktober sælger PFA's pensionsordninger til bankernes erhvervskunder.

PFA Bank mere end fordobler sit indlån

Fusion mellem PFA og Bankpension er vedtaget

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere