FinansWatch

Sagaen om ingeniørbrylluppet

FinansWatch har samlet artiklerne, der beskriver den seneste tids udvikling i historien om fusionsplanerne mellem pensionskasserne DIP og ISP.

Fra venstre mod højre: Peter Falkenham, formand for DIP, Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA, og Lars Bytoft, formand for ISP. | Foto: PR

Sagaen om pensionskasserne DIP og ISP går tilbage til 1995, hvor de to ingeniørforeninger Dansk Ingeniørforening, DIF, og Ingeniør-Sammenslutningen, I-S, gik sammen og dannede IDA. De to underliggende pensionskasser er dog aldrig lagt sammen trods gentagne forsøg.

FinansWatch har her samlet artiklerne, der beskriver den seneste tids udvikling i historien.

Oktober 2012

DIP bejlede til ISP. Men ISP's formand, Lars Bytoft, var ikke varm på idéen. Blandt andet på grund af de to forskellige investerings-setup, hvor ISP's medlemmer har markedsrenteprodukter, mens DIP opererede med garanterede produkter.

Ingeniører skyder pensionsfusion ned

Juni 2013

Det kommercielle, kundeejede selskab AP Pension overtog administrationen af ISP's pensionsordninger i sommeren 2013.

AP Pension overtager ingeniørkasse 

16. marts 2017

Ingeniørforeningen IDA vedtog enstemmigt ved et hovedbestyrelsesmøde, at fagforeningen vil have DIP og ISP til fusionerer. IDA-formand Thomas Damkjær Petersen understreger over for FinansWatch, at han er klar til at afskære midlerne til den ene pensionskasse gennem de offentligt ansatte ingeniørers overenskomst, hvis ikke DIP og ISP går med til fusionen.

Fagforening presser pensionskasser til fusion

Peter Falkenham, formand for DIP, taler varmt for fusionen og ser gerne, at både DIP og ISP fusionerer med JØP, som DIP har et samarbejde med. Lars Bytoft, formand i ISP, åbner dog op for, at en fælles ingeniørpensionskasse lige så godt kan administreres af AP Pension.

Pensionsbryllup rykker tættere på 

17. marts 2017

Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension, melder sig klar til at administrere både DIP og ISP i pensionsselskabet.

AP Pension byder bryllupsmoden pensionskasse velkommen 

20. marts 2017

Anders Eldrup, formand for JØP, byder ISP velkommen i den fusion, som DIP og JØP allerede har på tale.

JØP-formand: Ingeniørfusion vil styrke den samlede akademikerkasse 

10. august 2017

Thomas Damkjær Petersen inviterer til møde DIP og ISP til møde. IDA-formanden fortæller FinansWatch, at han forventer at få en endelig udmelding fra pensionsformændene på mødet.

Skæbnemøde om pensionsfusion venter om få uger 

14. august

Lars Bytoft åbner op for en fuld fusion med AP Pension. Han har bedt både DIP og AP Pension om at fremsende tilbud på, hvordan henholdsvis en fusion og en administrationsaftale med de to pensionskasser vil se ud.

Trekantsdrama: Pensionskasse byder AP Pension op til dans 

18. august 2017

Thomas Damkjær Petersen slår fast, at selvom ISP fusionerer med AP Pension, vil IDA fortsat kappe båndene til en af de to ingeniørpensionskasser, der dermed i praksis vil blive en afviklingskasse.

Fagforening slår fast: Fusion med AP Pension vil skabe afviklingskasse 

1. september 2017

Der kommer ingen afklaring på mødet. Eneste melding fra Thomas Damkjær Petersen er, at der vil komme et nyt møde. Derudover vil ingen af de tre formænd udtale sig.

Forlovelse inden stort pensionsbryllup trækker ud

27. september 2017

Et nyt møde afholdes. Der har siden sidste møde været tavshed fra de tre formænd.

Nyt skæbnemøde om fornuftsægteskab i dag

28. september 2017

Heller ikke umiddelbart efter mødet ønsker de tre formænd at give en status på forhandlingerne.

Formænd forbliver tavse efter skæbnemøde

3. oktober 2017

De tre formænd er blevet enige. Det udmønter sig dog ikke i en egentlig fusionsaftale, men en hensigtserklæring. Med tidsplanen i erklæringen udskydes fusionen til 1. januar 2020 fra den oprindelige plan om en fusion på plads inden april 2018. Retningen er dog det vigtige, lyder det fra IDA's formand.

Stort pensionsbryllup udskydes med to år

4. oktober 2017

På grund af ISP's nuværende samarbejdsaftale med AP Pension, vil en fusion mellem DIP og ISP betyde, at der bliver trukket 16 mia. kr. ud af den formue, som AP Pension forvalter, skriver Børsen.

Nyt pensionsbryllup vil trække 16 milliarder ud af AP Pension

9. oktober 2017

På trods af at IDA-formand Thomas Damkjær Petersen i august gav udtryk for, at han troede på at nå en fusion inden april 2018, fortæller Peter Falkenham, formand for DIP, at parterne allerede i foråret indså, at tidsplanen ikke ville holde.

DIP-formand: Vi vidste godt, at tidsplan for pensionsbryllup ikke holdt

ISP-formand Lars Bytoft tvivler på, at tidsplanen, som hensigtserklæringen om en fusion bygger på, holder.

Formand sår tvivl om ny tidsplan for pensionsbryllup 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs