FinansWatch

DF afviser forslag om lempeligere placeringsregler for bankpension

Dansk Folkeparti vil ikke være med til regeringens forslag om markant at lempe reglerne for placering i private bankpensionsdepoter i unoterede virksomheder.

Dansk Folkeparti siger fra over for regeringens forslag om at gøre det nemmere for små virksomheder at tiltrække risikovillig kapital, ved at lempe reglerne for, hvor mange penge personer med privatadministrerede pensionsdepoter i bankerne må investere i unoterede aktier. Det skriver erhvervsmediet Finans.dk.

"Jeg tror ikke, at regeringen kan få Socialdemokratiet med på den galej, og hvis det skal være med os, skal det være en noget mindre model. Der skal ikke være så frie tøjler for at spille med sine pensionspenge," siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, til Finans.dk.

Regeringen foreslog i går, at minimumsinvesteringen i en unoteret virksomhed sænkes fra 100.000 kr. til 50.000 kr., samt at grænsen for, hvor meget der kan investeres i unoterede aktier øges fra 20 til 25 pct. for pensionsdepoter på i alt mellem 200.000 og 2 mio. kr., og helt fjernes for depoter over 2 mio. kr.

Hans Kristian Skibby vil ikke være afvisende over for en mindre vidtgående lempelse. Han henviser dog til, at et omfattende lovarbejde i 2013, som skulle gøre det muligt for pensionskasser at finansiere små virksomheder, aldrig fik nogen effekt, blandt andet fordi pensionskasserne ikke kunne gennemskue risikoen ved at investere i små virksomheder.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere