FinansWatch

Pensam solgte ejerandel i energiselskab lige inden gennembrud

Ledelsen og medarbejderne i Aalborg Energie Technik lader til at have gjort en god forretning, da de i 2015 købte pensionskassen Pensam og investeringsselskabets Ivons ejerandele. Kort efter fik ingeniørvirksomheden nemlig kommerciel succes, skriver Finans.dk.

Hans Erik Askou var med til at stifte Aalborg Energie Technik (AET) i 1996. Selskabet udspringer af Aalborg Industries og bygger på en stærk knowhow inden for kraftværker i det nordjyske. Foto: Tanja Lund Carstens Foto: Foto: Tanja Lund Carstens

I 2015 solgte pensionskassen Pensam og investeringsselskabets Ivons begge deres ejerandele i ingeniørvirksomheden Aalborg Energie Technik. Det var hovedsageligt ledelsen og medarbejdere i Aalborg Energie Technik, som købte ejerandelene – noget, der skete kort tid inden, selskabet fik sit store kommercielle gennembrud. Det skriver Finans.dk.

Det år, pensionskassen solgte sine aktier i Aalborg Energie Technik, leverede selskabet et overskud på 7,5 mio. kr. Det tal var i 2016 steget til 58 mio. kr.

"Aalborg Energie Technik (AET) har på tre år næsten tidoblet overskuddet til knap 60 mio. kr. og har ifølge Finans’ oplysninger hyret investeringsbanken Carnegie for at undersøge mulighederne for et salg," skriver Finans.dk.

Dermed står ejerne til at kunne tjene en hel del, skulle et salg gå igennem. Oplysningen er endnu ikke blevet bekræftet af Carnegie eller Aalborg Energie Technik.

Pensam-formand: "Man skal have lov til at ville noget andet"

AP Pension kåret til Nordens bedste ejendomsinvestor

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere