FinansWatch

PKA vil veksle pension til efteruddannelse

Arbejdsgivere har i dag det sidste ord, når det gælder medarbejdernes ønsker om efteruddannelse. I et nyt forslag ønsker PKA at gøre det muligt at få en personlig pulje, der frit kan bruges på efteruddannelse uden at skele til, hvad arbejdsgiverens vil give grønt lys til.

uddannelse, læring, undervisning, studerende, elev, studie, studier
Foto: Colourbox

Der er ikke mange, der har styr på karriereplanerne langt ude i fremtiden. Der kan være brug for helt andre kompetencer, eller man kan ende i en anden slags job. Derfor foreslår pensionskassen PKA nu sammen med Ældresagen, at det skal være muligt at spare op til en efteruddannelse via pensionen ved at oprette en personlig pulje.

Det skriver DR.

Som det er nu, skal arbejdsgiveren godkende en medarbejders efteruddannelse, og der kan blive vurderet i, om det også er i virksomhedens egen interesse. Men det skal gøres muligt via en personlig pulje i pensionen at sikre et supplement til de muligheder for efteruddannelse, som der findes i overenskomsterne.

"For den enkelte kan den hurtige udvikling, der er i mange brancher betyde, at man hellere vil ruste sig til fremtiden med en omskoling til et andet job. En puljeløsning via pensionen sikrer en støtte, der er mere uafhængig af den nuværende arbejdsgiver, og derfor rækker lidt længere," siger medlemschef i PKA Britt Brandum til DR.

PKAs forslag er ikke det eneste, der vil udnytte pensionsindbetalinger til øget frihedsgrad for medlemmerne. I industriens overenskomst fra foråret 2017 kan medlemmerne vælge at holde fridage i bytte for noget af pensionen.

Tusinder kan droppe pensionsindbetalinger og holde ferie gratis

PFA: Fleksible pensionsløsninger skal komme via overenskomsterne

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere