FinansWatch

Pensionslobby efter tilsynskritik: Selskaber skal give god onlinerådgivning

Efter at Finanstilsynet torsdag kritiserede pensionsselskaberne for manglende rådgivning i forbindelse med, når kunder ændre risikoprofil på hjemmesiden, melder Forsikring & Pension ud, at det er i selskabernes egen interesse at give god rådgivning.

Änne Seiersen, underdirektør i Forsikring & Pension. Foto: PR

Lobbyorganisationen Forsikring & Pension slår fast, at pensionsselskaberne skal yde kunderne god rådgivning – også online. Det skriver Finans.

"Selskaberne skal selvfølgelig også give kunderne god information, når det angår online-selvbetjening, selv om kun under 1 pct. af kunderne i de undersøgte selskaber ændrer risikoen på deres pensionsopsparing. Selskaberne arbejder altid på at forbedre rådgivningen af kunderne. Det har selskaberne interesse i, så de får tilfredse kunder," skriver Anne Seiersen, underdirektør i Forsikring & Pension, i en mail til Finans.

Udmeldingen kommer efter, at Finanstilsynet, som FinansWatch skrev torsdag, i en rapport kritiserede pensionsselskaberne for ikke at yde god nok rådgivning, når kunderne skifter risikoprofil via selskabernes hjemmeside. Finanstilsynet konkluderer, at det er så grelt, at selskaberne "bevæger sig på kanten af deres rådgivningsforpligtigelse" i bekendtgørelsen for god skik for finansielle selskaber.

Jyllands-Posten anslår, at de ni undersøgte selskaber, PFA, AP Pension, Skandia, Topdanmark, Nordea Liv og Pension, SEB, Danica, Sampension og PensionDanmark, tilsammen har mere end 1,5 mio. kunder i livscyklusprodukter. Det er dermed mindst 15.000 kunder om året, der ændrer risikoprofil i de undersøgte selskaber.

Tilsyn: Pensionskunder mangler rådgivning ved digitalt risikoskift

Nye tal overrasker pensionsbranchen - tilbagetrækningsalderen steg under finanskrisen

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere